ÖZEL – DGH ve DGK-H Türkiye Koordinasyonu: Metropollerde artık kimse rahat nefes alamayacak

İSTANBUL – Devrimci Gençlik Hareketi (DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi (DGK-H) Türkiye Koordinasyonu Feride Alkan Ajansımıza konuşarak balattıkları Kızıl İntikam hamlesi çerçevesinde değerlendirmelerde bulundu. Feride Alkan konuşmasında AKP-MHP faşist iktidarın özel savaş politikalarına değinerek her yeri ateşe çevireceklerini ve Kızıl İntikam hamlesini her yere yayacaklarını vurguladı.

Feride Alkan konuşmasında 16 Haziran tarihinde DGH ve DGK-H olarak Kızıl İntikam hamlesini başlattıklarını ve bu temelde hamleye katılan, harekete geçen, eyleme geçen herkesi selamlayıp kutladıklarını belirterek Kızıl İntikam hamlesinin isim olarak kanın ve ateşin kızzılığından yola çıkarak ve bu sürece çok daha fazla kan ve çok daha fazla ateşle devam edeceğimiz için Kızıl İntikam hamlesini seçtiklerini kaydetti. Feride Alkan Gençliğin tarihten beri hep bir rol ve misyona sahip olduklarını her zaman topluma öncülük eden ve mücadele eden muhalif olan bir kesimolduklarını belirterek gelinen aşamada gençliğin mücadelesine öncülüğüne ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Feride Alkan konuşmasına şöyle devam etti; ”Kürdistan ve Türkiye’de düşmanın şu anda yürüttüğü özel savaş politikaları daha çok genç kadın ve gençlik üzerinde devam ediyor. Bu temelde intikam hamlesi başlatma ve bunu sürdürme ihtiyacı duyuyoruz. Kürdistan’da fiziki soykırım ve katliamlarla sonuç alamayan AKP-MHP faşist rejimi şu anda özel savaş politikalarıyla sonuç almaya çalışıyor. Özel savaş politikalarıyla gençliğe uyuşturucuyu, fuhuşu, eğitimsizliği dayatarak düşürmeyi kişiliğinden ve toplumundan koparmayı hedefliyor. Biz bunun bilincindeyiz bunun farkındayız ve bu temelde bir intikam hamlesi başlattık ve bu temelde de devam ettirecez. Gençliğin artık şunun farkına varması gerekiyor bugün eğer genç kadınlarımız tecavüze üğrüyorsa bugün eğer arkadaşların cenazeleri kargolarla evlerine gönderiliyorsa bu gençliğin pasifliğinden kaynaklıdır ve biz pasifizmi kabul etmiyeceğiz.”

Sadece Kürdistan gençliği değil Türkiye’de yaşayan Kürdistanlı gençler ve Türkiye’de bulunan sol sosyalist devrimci hareketlerin hepsi bu temelde harekete geçmesi gerektiğini dile getiren Ferdie Alkan faşizm karşısında katliam ve soykırım karşısında bulunan her gencin bunun sorumluluğuyla hareket edeceğini kaydetti. Bütün gençlere çağrıda bulunan Feride Alkan konuşmasının devamında şunları dile getirdi; ”Bu aslında sadece bir Kürt olarak değil bir Kürt genç kadın olarak değil bir insan olarak aslında böyle bir göreve sahibiz böyle bir sorumluluğa sahibiz ve bu sorumluluk temelinde yaklaşmak zorundayız. Artık sesiz kalamayız bulunduğumuz her alanı eylem alanına, bulunduğumuz her alanı mücadele alanına çevirmek zorundayız. İşbirlikçi, hain, faşisti, eli kanımıza giren, her türlü politikayı üzerimizde deneyen herkese karşı bu intikam hamlemizi başlattık ve bu temelde de yürüteceğiz. Kesinlikle artık hiç bir yerde uyarma teşhir etmeden ziyade tamamen eylem noktasında bir hareket içerisinde olacağız. Bu nokta da herkes kendi rol ve misyonunu sergilemelidir.”

DGH ve DGK-H Koordinasyonu Feride Alkan konuşmasının devamında şöyle dedi; 

Bugün bekçilik adı altında ajanlığı dayattığı gençlik artık kendi gerçekliğini farkına varmalıdır. Bu süreçte artık biz pasifizmi kabul edemeyiz gençlik bunu kabul etmemelidir. Düşman beni aldı, düşman beni tehdit etti, bana soruşturma açtı gibi bahanelerin arkasına sığınmamak gerekiyor. Bugün mücadele etmezsek yarın bizim için çok geç olacak bütün gençliğin bu temelde yaklaşması gerekiyor. Düşman 2015-2016’dan sonra geliştirdiği özel savaş politikalarıyla gençlik ve genç kadın üzerinde bunu yürüttü. Bugün eğer tecavüz bu kadar yoğunlaştıysa, bugün eğer esrar fuhuş bu kadar yoğunlaştıysa, bugün eğer Kürdistan kentlerinde mahallelerinde bu kadar düşürülmüş bir yaşam açığa çıktıysa bu gençliğin rol ve misyonunu ertlelemesinden kaynaklıdır.

Biz artık buna izin vermeyeceğiz bunu kabul de etmeyeceğiz. Özelikle Türkiye gençliği eğer Kürdistan’da bu kadar katliam, soykırım, yakma, yıkma, tacavüz yaşanıyorsa bizde Türkiye’de işbirlikçi, hain, faşist herkesin evini arabasını her şekilde yok edeceğiz imha edeceğiz bize yaşattıkları her şeyi aynı şekilde yaşatacağız ve kimsenin rahat uyumasına izin vermeyeceğiz. Özelikle düşmanla iş birliği yapan, düşmana bilgi sızdıran herkes nefesimizi ensesinde hisetsin. Türkiye metropollerinde artık kimse rahat gezemeyecek, kimse rahat nefes alamayacak. Faşisti, öğretmeni, akademisyeni yani düşmanla ilişkiye girmiş her kim varsa bundan sonra hedefimizdir.

Bu son süreçte genç kadınlara dönük gerçekleştirilen tecavüzler karşısında hiç bir genç kadın sesiz kalmamalı. Şu anda AKP-MHP faşist rejimi belli kişilere yönelmiyor öncelikle Kürdün varlığından rahatsız oluyor, Kürdü yok etmeyi planlıyor. Kürd olmanız ve nefes alıyor olmanız onlar için yeterlidir. Hala en iyi Kürt ölü Kürttür diyip o politika üzerinden üzerimize geliyorsa bizde her yeri ateşe çevirecez her yeri kana çevirecez her yerde Kızıl İntikam hamlesini yürüteceğiz.

Bütün gençliğe ve genç kadınlara çağrımızdır Kızıl İntikam hamlesi çerçevesinde bütün gençlik Türkiye’de Kürdistan’daki katliam ve soykırımlara karşı her yeri ateş alanına çevirmeye çağırıyoruz. Yapabilecekleri her şey bizim için değerlidir. Eğer gerillaya katılabiliyorsak katılacağız eğer bir yeri yakabiliyorsak yakacaz. Attığımız en ufak taş yaktığımız en küçük kibrit bile bu mücadele için değerlidir. Herkes elinden geleni yaparsa inanıyoruz bu mücadele başarıya ulaşacaktır. Bu hamlenin ilk ve en önemli sebebi şu an imralıda işkence ve tecride maruz bırakılan Önderliktir. Önderliği özgürleştirmeye dönük ciddi bir idda sahibiyiz. Önderlik özgürleşene kadar hiç durmadan gerekiyorsa nefes bile almadan mücadele edeceğiz. Bu temelde de tüm gençliği Kızıl İntikam hamlesine katılmaya çağırıyoruz.