Beytüşşebap’ta şehit düşen gerillanın kimliği açıklandı

BEHDİNAN – HPG-BİM, 17 Ağustos’ta Beytüşşebap’taki çatışmalar sırasında şehit düşen bir gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı.

HPG tarafından yapılan açıklama şöyle;

22 Ağustos tarihli açıklamamızda, 17 Ağustos günü işgalci TC ordusunun Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kato Marinos alanında bir işgal operasyonu başlattığını ve bu operasyon sırasında işgalciler ile güçlerimiz arasında gerçekleşen yoğun çatışmalar sırasında Demhat arkadaşımızın fedaice savaşarak şehadete ulaştığı bilgisini kamuoyu ile paylaşmıştık.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın sicil bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Demhat Samet Adı Soyadı: Muhammed Sağnıç Doğum Yeri: Van Anne – Baba Adı: İsminas – İdris

Şehadet Tarihi ve Yeri: 17 Ağustos 2020 / Botan

Demhat – Muhammed Sağnıç

Demhat arkadaşımız, yurtsever ve geleneklerine bağlı, emekçi bir ailede doğmuştur. Faşist Türk devletin her türlü asimilasyon uygulamalarına karşı kendisini korumayı bilmiş ve faşist devletin zulmüne son vermek için 2016 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Kısa sürede tüm eğitim süreçlerinde büyük başarılarla kendisinde büyük değişimleri yaratmayı başarmış ve dönemin gerilla tarz ve taktiğinde derinleşmiştir. Her zaman direniş cephesinde en önde almak ve faşist devlete karşı mücadelede aktif rol almak için büyük çaba sahibi olmuştur. Kato Marinos alanında işgalci orduya karşı günlerce kahramanca bir direniş sergileyerek ölümsüzler kervanına katılmıştır. Demhat arkadaşımız, mücadelesiyle ve direniş cephesindeki fedai duruşuyla zafere giden yolumuzu aydınlatan bir meşaleye dönüşmüştür.

Şehadete ulaşan yoldaşımızın başta değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever Kürdistan halkının başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin taşıdığı özgürlük bayrağını zirveye taşıyacağımızın sözünü veriyoruz.