TJK-E: Devletin tecavüz kültürüne karşı bütün kesimleri direnmeye çağırıyoruz

HABER MERKEZİ – Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) açıklaması şöyle:

“AKP-MHP faşist bloğun Kürdistan’da geliştirdiği topyekün saldırı ve imha politikasını erkek egemen zihniyetin tecavüz kültürü daha da sistematik ve aleni olarak devam etmektedir. Erdoğan ve şureasının Kürt düşmanlığı sadece Kürdistan’ın 4 parçasında işgal saldırıları ile sınırlı olmamaktadır. Kürdistan illerinde özel görevlendirdiği tecavüzcü subay ve askerlerinin geliştirdiği saldırılar savaş konseptinin ne kadar derin ve tek merkezden olduğunu çarpıcı bir biçimde ortaya koymaktadır. Batman’da sistematik olarak bir kadına tecavüz eden uzman çavuş Musa Orhan’ın “bana bir şey olmaz sözü” ve ardından Soysuz’un sahiplendiği açıklamaların ardından tahliye edilmiştir. Ve hemen akabinde Van’da 1 subayın 17 yaşında ki kadınına tecavüz etmesi devletin tecavüz politikasının devrede olduğunun göstergesidir. Tecavüz emrini veren Erdoğan’ın hedefinde her zaman direnen halklar ve direnen kadınlar olmuştur.

Önderliğin kadın özgürlük paradigmasının evrenselleşerek yaşamsallaşması ve alternatif yaşamın yaratma umudu tüm dünyada gün geçtikçe daha fazla karşılık bularak büyümektedir. Türkiye’de ise bütün insanlık dışı uygulama ve tutuklamalar ile toplumu baskılamalara karşı direnen Kürt kadının mücadelesi karşısında faşizmin yürütücüsü Erdoğan ve temsil ettiği faşizmi yıkılmaya mahkumdur.

Devletin tecavüz kültürüne karşı başta Kürdistanlı kadınlar olmak üzere faşizmin karşısında bütün kesimleri direnmeye çağırıyoruz.

Kadının direnişi ile insanlık kazanacaktır.

Tecavüz kültürüne karşı sessiz kalmak yaşanan suça ortak olmaktır.

Tecavüz Erdoğan’ın devlet politikasıdır!”