Hanau Katliamı’nın 6’ncı ayında Bielefeld’de anma

BİELEFELD – 19 Şubat’ta sağcı terör saldırısında yaşamını yitiren 9 göçmen, Almanya’nın Bielefeld kentinde düzenlenen iki ayrı eylem ile anıldı.

Katliamdan altı ay sonra Almanya çapında binlerce insan kurbanların anısına bir araya gelerek öfke, üzüntü ve direniş talebini paylaştı.

Bugün gün içinde Bielefeld’de arka arkaya iki tane eylem gerçekleşti.

Bielefeld Üniversitesi’nde örgütlü olan Café Exil, Kesselbrink Bielefeld’de saat 18’den itibaren anma çağrısı yaptı. Katılımcılar bir Alman Nazisi tarafından katledilen gençler için yere çiçek ve mumlar bıraktı.

Daha sonra saat 18:30’da Bielefeld “Adalet için Ayağa Kalk – Bielefeld“ gençlik platformunun mitingi başladı.
Orada, organizatörler ve diğer aktivistler ırkçı eylemin arka planı, toplumun sessizliği, polis şiddeti, günlük yaşamdaki ırkçılık ve ırkçılığa karşı örgütlenme ihtiyacı hakkında konuştular. Ardından hayatını kaybeden gençlerin aile üyeleri tarafından hazırlanan ses kayıtları dinlendi.

Kürt gençlik örgütleri YXK, JXK, TEKO-JIN ve TCŞ de her iki eylemde yer aldı.

TCŞ adına bir konuşma yapan genç aktivist, faşizme karşı ortak mücadele ve serhildan çağrısı yaptı ve konuşmasını Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TEKO-JIN’ın ilan ettiği hamle olan “Bi Hev Re Serhildan” sloganıyla noktaladı.

Miting, Kesselbrink’te saat 19 sıralarında sona erdi.