MİT ajanı: Kürt ve Arap gençler ajanlaştırılmaya çalışılıyor

HABER MERKEZİ – Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi güvenlik kurumları tarafından yakalanan MİT ajanları Türk devletinin bölgeye dönük geliştirdiği kirli faaliyetler her geçen gün daha fazla ortaya çıkmaya devam ediyor.

Mustafa Osman ajanlaştırma faliyetlerini nasıl yaptıklarını şöyle anlatıyor;

MİT’LE TANIŞMA

Kobanê’nin Minazê köyünden olan Mustafa Osman’ın ailesi 2013’te Ankara’ya göç etmiş. Akara’da Ebu Cabir adlı çete başıyla tanışan Mustafa Osman (25), burada ajanlaştırılarak Ankara’da Türk devleti için çalışmaya başlamış. Osman isimli ajanın söylediğine göre, Ebu Cabir de Çetin adlı MİT üyesinin denetiminde ajanlık yapıyormuş.

Türk İstihbarat Teşkilatı Çetin adlı üyesi üzerinden, Ebu Cabir’e Suriye’deki gençleri ajanlaştırma faaliyeti yürütür. Bunun için görevlendirilen biri de Mustafa Osman olur. MİT, Osman’ın çete gruplarına kattığı ve ajanlaştırdığı kişi başına para almaya başlar.

HEDEF TOPLUMUN ÖNDE GELENLERİ

Türk devleti ajanları ve paramiliter güçleri üzerinden sürekli olarak Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinin önde gelen kanaat önderlerini sürekli olarak hedef aldı ve geliştirdiği suikastlarla bölgede kriz yaratmayı hedefledi.

Osman adlı ajanın itiraflarında, MİT’in bu kirli faaliyetlerini organizeli bir şekilde yürüttüğü ve bunun için bölgede özel bir birim kurduğu bilgisini veriyor.

Kurulan bu gizli ajan birimle, Kürt ve Arap şahsiyetlerin kimliklerinin belirlenmesi, tespit edilen kişilerin Bakurê Kürdistan’a geçmesi halinde MİT tarafından takip edilerek yakalanması planlanır. Bu kirli faaliyetin içinde yer alan ajanlardan biri de Mustafa Osman’dır. Mustafa Osman,  MİT’in kurduğu bu şebekenin aktif üyesi haline gelir ve Özerk Yönetimi kurumlarında çalışan kişilerin kimlik bilgilerini tespit ederek MİT’e ulaştırmaya başlar.

ANKARA’DA EĞİTİLEN AJANLAR BİRÇOK ÜLKEYE GÖNDERİLİYOR

MİT ajanı Mustafa Osman’ın itiraflarında dikkat çeken bir diğer önemli husus ise, Türk MİT’in kurduğu paramiliter güçlerle birçok ülkede nasıl kirli faaliyetler geliştirdiğini ortaya koyuyor.

“Ankara’ya yakın bir üs’te eğitimden geçirildik” diyen MİT ajanı Osman “Eğitimden sonra MİT’le 9 bin Türk lirası karşılığında bir sözleşme imzaladık” diyor.

MİT tarafından eğitim verilen üs’te Suriyeliler dışında Irak, Mısır, Pakistan, Çin, Suudi Arabistan, Katar ve Afganistanlı kişilerin de bulunduğunu söyleyen Mustafa Osman, bu kişilerin ajanlık eğitimi aldıktan sonra başka ülkelere gönderildiğini söylüyor.

KUZEY VE DOĞU SURİYE’DEKİ FAALİYETLERİ

Ankara’da MİT tarafından ajan şebekesine dahil edilen ve eğitilen Mustafa Osman, Türk devletine bağlı bir çetebaşı aracılığıyla Bab El Hewa sınır kapısı üzerinden İdlib’e gönderilir. 2020 baharında da Kuzey ve Doğu Suriye’ye geçen Mustafa Osman, babası aracılığıyla Minbic’e oradan da Kobanê kent merkezi yakınlarındaki Minazê köyüne geçer ve bölgede bulunan 5 güvenlik noktasının fotoğraflarını çekerek MİT’e ulaştırır.

Bir süre ajanlık yapan Mustafa Osman, Fırat Bölgesi’ndeki güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonla yakalanır.

Kaynak: ANHA