Çelê’de cenazenin verilmesi için savcının tatili beklenecek

HABER MERKEZİ – Colemerg’in Çelê ilçesinde 31 Mayıs’ta yaşandığı belirtilen bir çatışmada şehit düşen HPG’li Barış Bardakçı’nın cenazesi, Colemerg Cumhuriyet Savcısı izinde olduğu gerekçesiyle aileye verilmiyor. 4 Temmuz’da çocuklarının yaşamını yitirdiği haberini alan Bardakçı ailesi, 10 Temmuz’da ilçeye giderek cenazeyi almak için savcılığa başvurdu.

Yapılan başvurunun ardından DNA testi için kan örneği veren aileye, savcılık tarafından 11 Ağustos’ta dönüş yapıldı. Aileyi arayan savcılık, “DNA testiniz hazır. Sonucu Colemerg’e göndereceğiz. Cenazeyi almak için bir hafta sonra Colemerg Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurun” denilerek, aileyi Colemerg Cumhuriyet Başsavcılığı’na yönlendirdi.

Bunun üzerine bir hafta sonra Colemerg Cumhuriyet Başsavcılığı’nı arayan aile fertlerine, “Savcı izinde olduğu için cenazeyi alamazsınız. Savcı adli yıl izni bitince gelir” yanıtı verildi. Bu yanıtla birlikte bu kez Bardakçı ailesinin avukatları devreye girdi. Avukatların durumu telefon üzerinden nöbetçi savcıyla yaptıkları görüşmeden de bir sonuç çıkmadı. Nöbetçi savcı, avukatlara, “Dosya bizde olmadığı için cenazeyi veremeyiz” dedi.

Bardakçı ailesi, cenazeyi almak için yeni adli yılın başlayacağı 1 Eylül’de görevli savcının gelmesini bekleyecek.