Colemerg askeri kışlaya çevriliyor

COLEMERG – Colemerg merkez ve ilçelerin hemen hemen her yerinde karakol ve kalekolun yanı sıra birçok köyde ise askeri kışla bulunuyor. Hakkari’de on binlerce asker ve polis bulunduran Türk devleti, şehir merkezlerinde binlerce askeri lojman yapmış durumda. Bölgede süren savaş nedeniyle Colemerg’i askeri kışlaya çeviren AKP, şimdi de asker ve polislere yüzlerce lojman yapmaya başladı.

Colemerg’in Gupsi bölgesinde yapılan Gupsi Deprem Konutlarının yanında asker ve polislere 400 üzerinde konut yapılıyor. Asker ve polisler için yapılan konutların hemen yanı başında, halkın deprem konutları bulunuyor. Sivil deprem konutlarının içinde asker ve polisler için TOKİ tarafından 400’den fazla konut yapılıyor. Bitme aşamasına gelen konutlar en kısa sürede asker ve polislere tahsis edilecek.

GEVER’DE ASKER VE POLİSLERE 930 KONUT

Colemerg merkezin yanı sıra, Gever ilçesinde de polisler için 700 konut yapımına başlandı. Yine Gever merkezde sevil yerleşim içinde 230 konut askerlere tahsis edildi. Sivil yerleşim yerleri gözetilmeksizin, askerlere ve polislere yüzlerce konut yapılması, halkın tepkisine neden oldu. Halk, devletin sivil yerleşim yerlerinde bilinçli bir şekilde asker ve polis lojmanları yaptığını söyledi.