Gerilla nefes aldırmadan vuruyor: 24 saatte 12 asker 2 araç imha edildi

HABER MERKEZİ – İşgalci Türk devleti tüm teknik ve tecrübelerine devreye sokrak saldırdığı Kürdistan topraklarında HPG ve YJA-Star Gerillaları işgalcilerin tüm yol ve yöntemlerini boşa çıkarmaya devam ediyor.

Heftanin bölgesinde şidetli bir şekilde devam eden çatışmalarda işgalci askerlere şok etkisi yaratan eylemlerle darbeler vurmaya devam ederken Gerillalar diğer yandan devam eden Ş. Ronya ve Ş. Bager Devrimci Hamlesi kapsamında birçok alanda Türk ordusuna nefes aldırmamakta.

Üst üste eylem gerçekleştirme tarzıyla işgalci askerlerin hem toparlanmasına izin vermeyen hemde şok etkisi yaratan psikoloji ile Gerillalar işgalcilere nefes dahi aldırtmıyor. Yapılan bir eylemin üzerinden 24 saat geçmeden hatta 12 saat geçmeden farklı bir taktikle işgalci güçlere darbe vurarak alanları kendi denetiminde tutmaya devam ediyor.

Xakurkê alanında 20 Ağustos tarihinde sabah saatlerinde alana giren bir zırhlı araç Gerillalar tarafından takibe alındıktan bir süre sonra etkili bir şekilde vurulmakta ve 2 asker öldürülmekte. Bu eylemin üzerinden 24 saat geçmeden yani 21 Ağustos tarihinde yine Xakurkê alanında sabah saatlerinde bir zırhlı araç Gerillalar tarafından denetime alınmakta ve sabotaj taktiğiyle etkili bir şekilde vurulmakta. Bu eylemde de 10 asker öldürülmekte.

Gerillaların işgalci askerlere eylem yaparken dikkat çeken bir yeni özellik ise eylem yapılacak askerler ya da araç bir süre Gerilla gözetiminde yani denetiminde kalmakta ve uygun zamanda darbe vurulmakta.

Xakurkê alanında iki gün üst üste yapılan eylemlerin açıklamaları şöyle; 

20 Ağustos günü işgalci TC ordusuna ait Reove Akrep tipi iki askeri araç, içindeki 12 askerle birlikte sabah saat 06.00’da Xakurkê’nin Geliyê Reş alanından Ermuş alanına doğru hareket halindeyken Ş. Ronyave Ş. Bager Devrimci Hamlesi kapsamında güçerimiz tarafından bir süre takibe alındıktan sonra sabah saat 09.00’da yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulmuştur. Bu eylemde tespit edilen 2 düşman askeri cezalandırılmış ve 2 düşman askeri ise yaralanmıştır. 

21 Ağustos günü, sabah saatlerinde işgalci TC ordusuna ait askeri bir konvoy Xakurke bölgesinin Kevorte tepesinden Lelikan tepsine doğru hareket halindeyken güçlerimiz tarafından denetim altına alınmıştır. Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, aynı gün öğlen saat 10: 30’da sabotaj taktiğiyle düşman konvoyu etkili bir şekilde vurmuştur. Düşman konvoyunda bulunan Reo tipi bir zırhlı bir araç tamamen imha edilirken, tespit edilebilen 10 işgalci TC askeri cezalandırılmıştır.