Sêrt’te Türk devletinin hazameti: 4 günde 22 asker cezalandırıldı

HABER MERKEZİ – İşgalci Türk devletinin Kürdistan’daki askeri varlığı gün be gün darbe almaya devam etmekte. Başlayan Cenga Haftanin hamlesinde HPG ve YJA-Star Gerillaları işgalci Türk ordusuna her gün onlarca kayıp verirken Bakurê Kürdistan’da Gerillalar farklı taktiklerle Türk devletine hazameti yaşatmaya devam etmekte.

İşgalci Türk devletinin her gün farklı uydurma isimler ile Bakurê Kürdistan’da başlattığı operasyonlara HPG YJA-Star Gerillaları sabotaj ve pusulama eylemleri ile operasyonları boşa çıkarmakta. Bölgelerdeki kırsal alan kontürülonü elinde tutmak amacıyla iki günde bir başlattığı operasyonlar da arazide darbe alarak geri dönmekte. Bunun karşısında Gerillaların alan hakimiyeti ve kontürolü daha da artmakta ve Türk ordusunun giremediği alanlar olmakta.

Gerillanın eylemlerini yoğunlaştırdığı Bakurê Kürdistan’da artık askerlere kısa aralıklarla üst üste vurduğu darbelerle askerlerin psikolojisi üzerindeki hakimiyetini de güçlendirmiş durumda. Kırsal alanlarda operasyona çıkan askerler artık her an pusuya düşme sabotajla imha olma ve bir Gerillayla karşılaşma korkusu içerisinde. Geçtiğimiz günlerde Sêrt’te operasyona çıkan İşgalci Türk askerleri HPG ve YJA-Star Gerilları tarafından darbe vurulup 4 gün içerisinde 22 tane askerini kaybetti. Bu durum sürekli yaşanmakla beraber Türk özel savaşı da bunu medyaya yansıtmamakta ve yenilgisini ört bas etmekte.

HPG-BİM’in Sêrt’e dair yaptıkları açıklamaları şöyle;

Güçlerimiz, düşmanın bu birliğini denetim altına alarak bir süre düşmanın hareketliliğini takip etmiştir. 12 Ağustos günü saat 22.00’da güçlerimiz, bu düşman birliğinin içinde bulunduğu aracı Pervari ile Hêşet alanı arasındaki yol üzerinde sabotaj taktiği ile hedeflemiştir. Tam isabetle vurulan düşman aracı tümden imha edilirken tespit edilebilen 10 özel harekat üyesi cezalandırılmıştır. Gerçekleştirilen bu eylem 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümünü selamlamak amacıyla yapılmıştır.

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever İntikam Hamlesi kapsamında YJA Star güçlerimiz 15 Ağustos Atılımı’nın yıl dönümünü selamlamak amacıyla 8 Ağustos günü saat 09.30’da Siirt’in Pervari ilçesine bağlı Hêşet ve Osyan köyleri arasında işgalci TC ordusunun bir konvoyuna yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Konvoyda bulunan kirpi tipi zırhlı bir aracın tam isabetle vurulduğu bu eylemde zırhlı araç tümden imha edilirken, 12 düşman askeri de cezalandırılmıştır.