SON DAKİKA – DGH ve DGK-H’den Amed’te ‘Kızıl İntikam’ hamlesini selamlama eylemi

HABER MERKEZİ – Devrimci Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Hareketi yaptıkları açıklama ile başlattıkları Kızıl İntikam hamlesini selamlama amacıyla Amed’in Bağlar ilçesinde Ş. Bawer Ceng birimlerinin eylem gerçekleştirdiklerini belirtti.

Açıklamada 19 Ağustos akşamı Amed’in Bağlar ilçesinin 5 Nisan mahallesinde yol kapatma eylemi gerçekleştirildiğini ve uzun bir süre alanın denetme aldıklarını dile getirerek her alanda her zaman Kızıl İntikam ruhuyla polis, bekçi, işbirlikçi, ajan ve kontraların enselerinde olup yaşamlarını onlara haram edileceği vurgulandı.

DGH tarafından yapılan açıklama şöyle; 

19 Ağustos günü akşam saatlerinde Amed Bağlar ilçesinin 5 Nisan mahallesinde Ş. Bawer Ceng birimimiz tarafından yol kapatma eylemi gerçekleştirilmiştir. Alanı belli bir süre denetimine alan birimimiz havai fişekler patlatarak güvenli bir şekilde alandan çekilmiştir. Daha sonrasında alana çok sayıda polis ve özel harekat ekiplerinin sevk edilmesiyle bölge abukaya alınmıştır.

Bu eylemimiz başlatılan Kızıl İntikam hamlesini selamlama amacıyla yapılmış olup açıklamamızda belirttiğimiz şekilde Kürdistan’da artık hiç bir polis, bekçi, işbirlikçi, ajan ve kontranın rahat dolaşamayacaktır. Her alanda her zaman Kızıl İntikam ruhuyla polis, bekçi, işbirlikçi, ajan ve kontraların enselerinde olup yaşamlarını onlara haram edeceğiz.