ÖZEL – Ömer Başaran Türk Telekom faşizmini anlattı

İSTANBUL – Geçtiğimiz günlerde Türk Telekomu arayarak annesinin hattını iptal ettirmek isteyen Ömer Başaran Türk Telekomla aralarında geçen diyalogu anlatarak muşteri hizmetlerinin bize; ‘’Ya Türkçe ya Arapça ya da İngilizce konuşun’’dediğini belirtti.

Batman’lı olan ve İstanbul’da çalışan Ömer Başaran yaşanan olaya ilişkin ilk başta annesinin Türk Telekom hattını kapıttırmak istediğini ve bunun için Türk Telekom müşteri hizmetlerini aradığını belirterek konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Müşteri hizmetleri bana hattı kapattırmak istiyorsanız annenizle konuşmam gerekiyor dedi. Bende annemin Türkçe bilmediğini sadece Kürtçe bildiğini söyledim. Bunun üzerine Müşteri hizmetleri sorunumuzu çözmedi.’’

ilk aramalarında sonuç alamadıklarını dile getiren Ömer Başaran ikinci aramasında telefonu annesine vererek kendisinin Türkçe söylediklerini annesinin de tekrarlanmasını istediğini yalnız bu şekilde de müşteri hizmetlerinin annesine ‘’siz başkası tarafından yönlendiriliyorsunuz, kendi hür iradenizle derdinizi anlatın’’ dediğini belirten Barış Başaran tekrar sonuç almadıklarını belirtti.

Bunun üzerine üçüncü defa Türk Telekomu aradığını belirten Ömer Başaran röportajımızda konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Türk Telekomu üçüncü kez aradım. Annemin Türkçe bilmediğini sadece Kürtçe bildiğini söyledim. Türk Telekom Kürtçe hizmet vermediklerini Türkçe, Arapça ve İngilizce hizmet verdiklerini ve bu dillerde sorunu çözebileceklerini söylediler. Ben de tekrar annem Türkçe bilmiyor sadece Kürtçe biliyor dedim. Türk Telekom ise ‘’Türkiye’nin ana dili Türkçe’dir sorunlarınızı Türkçe Arapça ve İngilizce’yle anlatabilirsiniz dedi. Bende annem 65 yaşındadır bu yaşından sonra Türkçe’mi öğrenecek dedim. Bunun üzerine Türk Telekom sorunu çözemeyeceklerini bildirip bana bayiye gitmemi söyledi.’’

Ömer Başaran yaşanan sorunla ilgili son olarak  kendilerine hizmet verilmemesini prosedürden kaynaklı olduğunu kendisinin bu prosürden şikayetçi olmayıp şikayet oduğu şeyin Türkiye’de yaşayan 35 milyon Kürd’e hizmet veilmemesinin ve bunun bir eksiklik olduğunu belirtti.