Bi Hev Re Serhildan

HABER MERKEZİ – Yurtsever Gençlik Haraketinin ‘Bi Hev Re Serhildan’ şiarı etrafında, başlatığı özgürlük kampanyası oldukça önemli olup tarihi gelişmeler yaşandığı bir sürece denk gelmektedir.

Özellikle, Halkların Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı, güvenliği ve özgür çalışma koşulları eksenli olan bu kampanya; Kurdistan gençlik dinamiği ve enternasyonalist gurupların var olan gidişata dur demek için halkların özgür ve demokratik adil yaşam gerçekliğine yol açan yeni düşünce, sistem ve eşitlik ilkelerine dayalı kominal ilişki düzeyinın oluşması mücadelesinın hedef aldığı için kapıtalist modernite sisteminin, liberalist düşünce ve eğilimlerine karşı olan aktif ve özgür mücadele tarzı ve yüksek tempo ile karşı karşıya kararlı ve cesur adımlar anlamında, ‘Bi Hev Re Serhildan’ kampanyası önemli olmaktadır.

Avrupa da başlayan uzun yürüş, Bakur, Başur ve Rojava da yapılan çeşitli gençlik eylem ve etkinlikleri, sosyal, kültürel, sportif ve siyasal olarak Kürt gençliğinin her alanda ve her açıdan kolektif harakete geçmesi ile kampanyayı daha da anlamlı hale getırecektır.

Gençliğin ‘Genç başladık genç başaracağız’ sözünün pratik yaşamda ifade bulması direniş özüne ve direniş kültürüne uygun planlı ve uzun soluklu ilerleme hedefinin dönemsel açıdan ‘Heftenin’ direnişi sahipleyen ‘Cenga Haftenin’deki genç gerillaların fedai duruşuna uygun tarz ve uslup ile bu kampanyanın yürütülmesi oldukça önemli olmaktadır.

Direniş kültürü başta gençlik olmak üzere tüm topluma ve halkları kazanmanın özgürlüğün yolunu açmaktadır.

Kapıtalist moderniten’in sistemin her türü ideolojik, sosyal, sınıfsal, ulusal çapta hastalıklarına karşı alternatif geliştirme ‘Bi Hev Re Serhildan’ kampanyasın’ın kapsayacağı çalışma ve mücadele alanları olmaktadır.

Yine, Kürdistan ve Ortadoğu somutunda çeteleşmiş TC devleti ve şuanki faşist dikta-rejimin, yaşamın her alanında kokuşmuş AKP-MHP iktidarını yenilgiye uratıp yıkılmasına yol açacak gençik gücünün böylesi tarihi kampanyasın’ın toplumun tüm kesimleri etrafında desteklenmesi vicdani, ahlaki olduğu kadar insani bir sorumluluk olmaktadır.

TC faşist rejimin genç beyinleri ele geçirmeyi hedefleyen gençlik ve toplum yaşamına çok bilinçli olarak taciz, tecavüz, madde bağamlılığı; noktalarında, yaygın halde geliştiren yozlaştırıcı kişi ve yapıların oluşumuna planlı izin veren, teşfik eden AKP-MHP faşistlerin açığa çıkması, deşifre edilmesi, tehşir edilmesi, suç işleyen kişi ve kurmların cezalandırılması ‘Bi Hev Re Serhildan’ kampanyası daha kapsayıcı ve sonuç alıcı olmasına yol açacaktır.

‘Bi Hev Re Serhildan’ kampanyanın çalışmas tarzı, temposu, kararlı ve cesur yürüyüşü başta Kurdistan gençleri olmak üzere Ortadoğu, Avrupa ve dünyada yaşayan yurtsever, demokratik, devrimci, çevreci, enternasyonalist kültürü ile yoğrulmüş tüm gençlerin bir araya gelmesinin, ortak hedef ve amaçta buluşturan ve 21. yüzyılın örnek ve direnişci gerilla gençliği ile buluşturacak bir rol ve misyon sahibi olmaktadır.

Bilinci açılan, sorgulayan, karar sahibi, cesur, inisiyatifli, yaratıcı, üretken, katılımcı ve toplumsal olarak sorumlu davranan, yaşamda her türlü soruna karşı, cevap olabilecek sorumluluk sahibi gençlik ‘Bi Hev Re Serhildan’ kampanyasın’ın geliştirmesi ile ortaya çıkacaktır.

‘Bi Hev Re Serhildan’ Haftenin’da fedaileşen ruh ve bilinci ile Önder Abdullah Öcalan’ın sağlık, günvenlik ve özgürlüğünün hızla gündemleşmesi yolunda önemli bir işleve sahiptır.

5 Eylül de başlayan Uzun Yürüyüş, gençliğin mesajlarının büyük buluşma ile kitleselleşme, hamlesi ve devrimci dinamiği tüm kamouyuna biz varız, ilerliyoruz, başardık, başaracağız deme sözünün, genç dinamiklerin öncülük misyonunu yeniden tüm tomplum kesimlerine hatırlatacaktır.

Hasan Çarçella