Uzun Yürüyüş eylemi “Önder APO’nun Özgürlüğü İçin, Birlikte Serhildan” şiarıyla başladı

HANNOVER – Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın Özgürlüğü ve Devletlerarası Komplo’yu protesto etmek için her sene Kürt gençleri tarafından gerçekleştirilen Uzun Yürüyüş eylemi Almanya’nın Hannover kentinde başladı. Almanya, Fransa, Avusturya, İsveç, Hollanda, İngiltere ve İsviçre’den 250’e yakın gencin katılımıyla başlayan yürüyüş, “Önder APO’nun Özgürlüğü İçin, Birlikte Serhildan” şiarıyla düzenleniyor.

Sabahın erken saatlerinde gençlerin toplanmasıyla Uzun Yürüyüş eylemi, açıklamalar ile başladı. Henüz daha eylem başladan Alman polisi, Halklar Önderi Öcalan’a ve PKK’ye dair tüm sloganları yasakladı. Öcalan posterleri, PKK, KCK, YPJ, YPJ bayraklarının yanı sıra Kürdistanlı Öğrenci Birlikleri JXK ve YXK bayrakları da yasaklandı. Alman polisinin bu yasaklama ve provokasyonlarına rağmen, Uzun Yürüyüş eylemi TEKO-JIN, TCŞ, FED-DEM ve Antifa aktivistlerinin yaptıkları açıklamalar ile coşkulu bir şekilde başladı. Yapılan açıklamalarda, Alman-Türk devletlerinin Kürt soykırımındaki işbirlikleri protesto edilirken, Öcalan’a Özgürlük talebiyle yapılan yürüyüşün engellenme isteğine karşın, gençliğin provokasyonlara gelmeden yürüyüşü sonuna kadar sürdürecekleri belirtildi. Halklar Önderi’ne dair slogan ve bayrakların yasaklanmasına karşın, gençlik Önder Öcalan’ı yüreklerinde hissettikleri, bu moral ve maneviyatla yürüyeceklerini eklediler.

Yürüyüştei tüm yasaklamalara rağmen gençler, Almanca ve Kürtçe sloganlarıyla, Öcalan’a özgürlük istemi, Cenga Heftanîn direnişini selamlama ve Türk faşizmini protesto ve teşhir etmeye devam ediyor.

Bi Hev Re Serhildan hamlesi kapsamında düzenlenen ve genç kadınların öncülüğünü yaptığı yürüyüşün Hannover etabı, 1994’te ERNK afişi asarken Alman polisi tarafından katledilen Kürt genci Halim Dener’e adanırken, gençler Dener’in vurulduğu noktada da yürüyecekler.