Ezîdî genç kadınları fermanlara karşı özgürlük saflarına katıldı

ŞENGAL– Yekitiya Jinên Ciwanên Ezîdî Cenga Heftanin direnişi selamlayarak işgalci Türk devletinin işgal saldırılarnı kabul etmediklerini belirtti. Ezîdî genç kadınlar, Cenga Heftanin’in onur savaşı olduğuna dikkat çekti ve özgürlük saflarına katılma kararlarını açıkladılar.

Ezîdî genç kaadınların basın açıklaması şu şekilde:

“2 aydan fazladır Heftanîn dağlarında büyük  ve tarihi bir direniş devam ediyor. Heftanîn’de yürütülen savaş iki ideolojinin savaşıdır. Kapitalist sistem ve iktidar, toplumun ahlaki yapısına ve demokrasiye saldırıyor. Tecavüzcü Türk devleti ve onun kuyruğu KDP, hegemonik devletler Amerika gibi devletler Kurdistan üzerindeki işgal ve sömürgeyi  devam ettirmek istiyorlar. Bundan dolatı destek elini çete başı Erdoğan’a uzatıyor ve maddi olarak her türlü desteği sağlıyor. Özgürlük gerillaları Kurdistan dağlarında aylardır en üst düzey savaş teknolojisine karşı güçlü bir direnişin içindedir. Fedaice ve ustaca bir savaş yürütüyorlar.

Nasıl ki 2014 yılında özgürlük savaşçıları, Önder APO’nun savaşçıları olarak Şengal’e geldiler, halkın üzerindeki fermandan halkı kurtardılar. Bizde Ezîdî genç kadınları olarak Cenga Heftanin hamlesine katılmaya hazırız. Direniş saflarına katılacağız.  Ezîdî genç kadınları olarak yerimizi özgürlük saflarında alıyoruz. Kendimiz için en değerli yol olarak gerilla saflarına katılım olduğunun farkındayız ve özgürlük savaşında yer almanın en onurlu davranış olduğunu belirtiyoruz.

Bütün Ezîdî gençlerine sesleniyoruz direniş saflarına katılsınlar. 2014 yılında HPG ve YJA-STAR gerillaları Ezîdî halkına nasıl  sahip çıktılarsa bizde Cenga Heftanîn direnişine sahip çıkma sözü veriyoruz. Her yer Heftanin her yer direniş!

Yaşasın Heftanîn Savaşı!

Yaşasın Gerilla Direnişi!

Yaşasın Önder APO!”