ÖZEL – Fotoğraflarla Cenga Heftanin Direnişi – II

HABER MERKEZİ – İşgalci Türk devleti Heftanin’de HPG ve YJA-Star gerillalarının dirnişi karşısında tutunamazken gerillaların yaşamları ve çoşkuları tüm direnenlere bir ilham kaynağı olmakta.

‘Fotoğraflarla Cenga Heftanin Direnişi’ adlı dosyamızın ikinci bölümünü sizinle paylaşıyoruz. Normal günlük yaşamlarının bile birer direniş çerçevesinde olduğu gerillalar doğal tarzlarıyla gözlerindeki umut ve coşularıyla savaşın nasıl geçtiğini bizlere anlatmakta.

Direnişin yaşam bulduğu ve her taşının direniş koktuğu Heftanin’de her gerilla birer komutan edasıyla savaşmakta. Doğasıyla gerillayı kucaklayan ve gerillanın da en büyük yaşam felsefini doğaya verdiği Heftanin’de her dakikası yazılmaya değer bir tarih kitabı gibi olmakta.

Heftanin’de gerillanın ayak bastığı her yer bir mevzi bir cephe olmuş durumda. Kaynağını umut, coşku ve molalden alan direniş bununla güçlenmekte ve tarih yazılmakta.

Yüzlerindeki ve gözlerindeki mutluluk gerillanın yaşam kaynağını ortaya koymakta. Hırsları birer dev öfkeye dönüşerek İşgalci Türk askerlerinin yüzüne bir tokat gibi inmekte.

Cenga Heftanin Direnişi ve direnişin kahramanları tarihe birer kurtarıcı ve savaş uzmanları olarak geçecek.