SON DAKİKA- Jinên Tirejên Rojê İnisiyatifi’nden İstanbul’da 2 eylem

HABER MERKEZİ – Jinên Tirejên Rojê İnisiyatifi Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecriti protesto etmek amaçlı İstanbul’da iki eylem gerçekleşirdi. Yazılı bir açıklama ile gerçekleştirdiği eylemleri açıklayan İnisiyatifin açıklaması şu şekilde: “21’inci yılına giren imralı tecrit ve izalasyon sistemi gittikçe derinleşiyor. Önder APO şahsında Kürt halkına tecrit uygulanıyor bir halk yok edilmek isteniliyor. Bugun Önder Apo düşüncesi ideolojisi ve perspektifleri ile sadece PKK ve Kürt Halkına değil tüm Dünya halklarıan ve ezilen kesimlere umut olmuş ve özgürlük hakikat yolunu göstermiştir. İmralı şahsında bugün TC devleti zindanlarda baskı ve tecriti en üst aşamaya çıkarmış durumda, ama şunu bilmelidirler bu direniş zaferle taçlanacak.

3 Ağustos günü İstanbul Silivri de faşist işbirlikçilere ait malzeme dolu bir depoya birimlerimiz tarafından eylem düzenlendi. Eylem sonucunda depo kullanılamaz hale geldi ve faşistler büyük çapta maddi zarara uğratıldı.

4 Ağustos günü İstanbul Florya’da faşist AKP-MHP’lilere ait 3 araç birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

Yapılan her iki eylemde de birimlerimiz herhangi bir zahiyat vermeden geri çekilmiştir. Bu eylemler İmralı’da Önder Apo’ya dayatılan tecrit ve zindanlarda yürütülen baskılara karşı yapılmıştır. Önder Apo’nun İmralı’da verdiği direniş yanksını bugün Heftanin’de ve Kürdistan dağlarında bulmuştur.