TEKO-JIN ve TCŞ Viyana: Birlikte faşizmi yıkalım!

VİYANA – Saat 18:00’da Viyana Karlsplatz’da başlayacak olan yürüyüş “İşgalciliğe, tecrite ve soykırım saldırılarına karşı ayaklanma zamanı” şiarı ile gerçekleştirilecek. Yürüyüşe güçlü katılmaya çağıran TEKO-JIN ve TCŞ Viyana, soykırım saldırılarına karşı gençliği serhildana çağırdı.

TEKO-JIN ve TCŞ Viyana yürüyüş için açıklamaları şöyle:

“Hareket ve halk olarak en zor süreçlerden birini yaşamaktayız. Türk devleti tüm gücünü Kürt halkının soykırımına yatırmıştır. Hasankeyf’e saldırarak Kürt halkının tarihine saldırmaktadır. Kürtçeye saldırarak Kürt halkının kültürüne saldırmaktadır. HDP’ye saldırarak, milletvekillerini tutuklayarak Kürt siyasetini, demokratik siyaseti hedef almaktadır. TJA aktivistlerine saldırarak kadın özgürlük mücadelesini imha etmeyi amaçlamaktadır.

Rojava’ya ve Başûrê Kurdistan’a saldırarak Kürt halkının topraklarına saldırmaktadır. Önder APO’ya ağırlaştırılmış bir tecrit uygulayarak, Ķürt halkı ile bağını koparmaya çalışmaktadır. Yani topyekün bir imha operasyonu, bir soykırım saldırısı ile karşı karşıyayız. Türk devletinin 21.yüzyılda tek gündemi Kürt Özgürlük Hareketini tasfiye etmek ve bununla birlikte Kürt soykırımını tamamlamaktır. Böylesi bir soykırım saldırısına karşı ayaklanmak, varlığımızı korumak hepimizin yurtseverlik görevidir. Bizim de tek gündemimiz faşizmi yıkmak, tecriti kırmak ve Kürdistan’ı özgürleştirmek olmalıdır. Artık soykırım saldırılarına karşı ayaklanma zamanı geldi. Yarın geç olabilir! Yurtsever halkımızı, gençleri, genç kadınları, demokratları, sosyalistleri ve anti faşistleri, Türk devletinin soykırım saldırılarına karşı ayaklanmaya çağırıyoruz. Heftanîn direniş ruhu ile mücadeleyi büyütelim. Gün varlığını koruma ve özgürlüğünü kazanma günüdür. Gün faşizmi yıkma günüdür. Birlikte ayaklanalım, birlikte faşizmi yıkalım ve birlikte özgürlüğü kazanalım!

Yaşasın Heftanîn Direnişi! Bi Hev Re Serhildan!

Birlikte ayaklanalım!