Mezopotamia Hackers: Tüm üyelerimiz görevlerinin başındadır

HABER MERKEZİ – Mezopotamia Hackers bu günlerde yapılan ve kendilerine yönelik olduğu söylenen operasyonlar ile ilgili yaptığı açıklamada bu tür şeylerin birer algı oyunu oluğunu ve tüm üyelerinin görevleri başında oluğunu belirterek eylemlerini ve mücadelelerini daha etkili bir şekilde sürdüreceklerini vurguladı.

Mezopotamia Hackers açıklamasında şunları belirtti;

Bilindiği üzere son günlerde işgalci türk devletinin yargı organları ülke genelinde kapsamlı bir gözaltı furyası başlattı. Bu gözlatı furyası işgalci türk devletinin yayın-basın organlarınca grubumuz “Mezopotamia Hackers” üyelerine yönelik yapıldığı söylenmektedir. Kürd özgürlük mücadelesi her alanda olması gerektiği gibi, sanal alemde de varlığını göstermektedir. Bu mücadele Kürd halkına ve onun özgürlük hareketine karşı işgalci türk devletinin paralı siber grupları ve havuz medyasının sosyal medya yolu ile yaptıkları asılsız haber, karalama, algı, yalan-yanlış bilgilere, Kürd halkına ait sosyal medya hesapları ve internet adreslerine yapılan saldırılara karşı misilleme ve çarpıtılan doğruları olduğu gibi halka yansıtmak şiarıyla bu mücadeleyi sanal ortamda yürütüyoruz.

Açıklamada ”İşgalci türk devletinin Kürd halkına yönelik yürüttüğü imha, inkar, asimilasyon, yerinden etme gibi kirli politikaları her tıkandığında psikolojik savaş argümanlarına sarılmış ve algı operasyonlarına başvurmuştur” denildi. Açıklamanın devamında şunlar belirtildi; Tarih bu gibi örneklerle doludur. Yakın geçmişte yine Kürd özgürlük hareketinin sanal yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlarda gözaltına alınan ve tutuklanan insanların masum olduğu, bizler ile herhangi bir ilişkilerinin olmadığı ortaya çıkmıştır. Bu günlerde yapılan ve bizlere yönelik olduğu söylenen operasyon tam da bu algının bir parçası ve devamı niteliğindedir.

Gözaltına alınanları tanımamak ile birlikte, tüm üyelerimiz yerinde ve görevleri başındadır. (Üyelerimizin tamamı yurtdışında bulunuyor.) Bizler sanal gerillalarız, hiç bir yerde değiliz, aynı zamanda her yerdeyiz. Halkımıza sözümüz var. Bizi yakmak isteyenlere karşı ateş olup onları yaktığımız gibi, bizi asimile etmeye çalışanlarıda onları kendi dilleri ile vurmaya devam edeceğiz. Eylemlerimiz, mücadelemiz ve kararlılığımız daha etkili bir şekilde sürmeye devam edecektir… Bütün halkımızı selamlıyor, Heftanîn direnişçilerine, Rojava’da yürütülen mücadeleye, zindanlarda direnen onurlu insanlarımıza, tüm Kürd, Kürdistan halkına ve onun önderliği Başkan Apo’ya sevgi ve saygılarımızı sunuyoruz.