Basel gençliği Şehit Şervan Nurhak Gençlik Komününü ilan etti

BASEL – Bir süredir örgütlenme hamlesi kapsamında Avrupa’nın birçok ülkesinde gençlik komünleri ilan eden gençler, İsviçre’nin Basel kentinde düzenledikleri toplantının ardından Şehit Şervan Nurhak Gençlik Komününü ilan etti.

Akşam saat 20’de Basel Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelen gençler, devrim şehitleri anısına gerçekleştirdikleri saygı duruşunun ardından toplantıya başladı. Siyasal süreç değerlendirmesi ile başlayan ve gençlik mücadelesinin önemi üzerine yürütülen tartışmaların sonucunda komün tarzında örgütlenme kararı açığa çıktı.

4’ü genç kadın olmak üzere 12 gencin yer aldığı komüne bir dönem Basel’de gençlik mücadelesinde yer alan ve daha sonra Özgürlük Hareketine katılarak 17-18 Eylül 2017 tarihlerinde Sêrt’in Herekol dağında işgalci Türk ordusu ile girilen çatışmada şehit düşen Şervan Nurhak’ın (Ferhat Köşker) ismi verildi. 12 gencin yer aldığı Şehit Şervan Nurhak Gençlik Komününde genç kadın, örgütlenme, kültür-spor ve iltica komisyonları yer alıyor.

Komünde yer alan genç kadın Diren, ajansımıza yaptığı açıklamada kapitalist moderniteye karşı verilen mücadelede başta genç kadınlar olmak üzere tüm gençlerin yer alması gerektiğini, bunun da en başta yaşadıkları yerdeki komün ve meclis yapılarında yer alarak olacağını söyledi.

Cenga Heftanin direniş ruhuyla ve “Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında direneceklerini belirten Diren, tüm gençleri de bu direnişte yer almaya çağırdı.