Çocukta olsa kadın da olsa direneceğiz

HABER MERKEZİ

Kürt çocuklarına yaşama hakkı verilmezken, bu çocukların bunu elde etmesi ve üzerinden KDP yanlısı ajan-işbirlikçi kesim ve işgalci Türk devleti birden bire çocuk sever kesildi. Şimdi kısa bir hatırlatmaya yapayım size, ‘Çocukta olsa, kadında olsa vurun!’ diyen Erdoğan faşistinin bizzat kendisi idi. Serêkaniyê’de, Girê Spî’de çocukları vuran yine Erdoğan’ın kendisi idi. Ceylan’ı, Uğur’u 13 yaşında katleden bu devletin bizzat kendisi idi. Hangi Çocuk haklarından behsederler şimdi? Hele ki genç kadınların katılımı üzerinden 18-20 yaş arasında özgürlük saflarına, yaşamaya katılım sağlayan bu genç kadınlar üzerinden yandaş medya tarafından gündeme getirilen bu söylemler neyi ifade ediyor?

Bakûrê Kurdistan’da Ceylan katledildiğinde henüz 12 yaşındaydı, Til Rifat’ta katledilen çocukların cansız bedenleri dün gibi gözlerimizizn önünde daha. Ömrünün baharında katledilen, tecavüz edilen, çocuk yaşında oyuncak bebek yerine eline gerçek bebek verilen çocuklar hala aklımızda. Cizre’de, İdil’de işgalci Türk askerlerinin tecavüzüne maruz kalan genç kadınlar ve kız çocukları, Kurdistan’lı kadınları hiçbirimiz unutmadık.

Pozantı Çocuk Zindan’ında çocuklukları hapsedilen, her türlü işkenceden geçirilen çocukların hesabı henüz sorulmamışken, çocukların edebiyatını yapan bir yandaş medya ve işbirlikçi KDP medyasının özel savaşı yaşanan bu gerçekliklerin üzerini kapatamaz. Şimdi Kürt çocuklarının çok sevip, düşündüğünü söyleyenler, Efrîn’de, Serêkaniyê’de, Kürt çocukları Türklerin bombaları ile katledilirken, Türklerin arkasına saklanmayı tercih edenlerdir. Kafatasçı milliyetçi düşünceleri ile Kürt halkının menfaatlerini savunduğunu söyleyenler, Kürt halkının kandıramayacak konumdalar bugün Heftanîn’de, Kurdistan dağlarında işgalci Türk devletine yol açanın bizzat kendileri olduğu su götürmez bir gerçektir.

Kürt çocukları, gençleri, kadınları hiç kuşkusuz, direnmenin ve yaşamanın yolunun özgürlük saflarından geçtiğini bilmektedirler. Bugün Kürt çocukları Kurdistan savaş veren Kürt gerillasının bizzat kendisidir. Kürt çocuklarına yaşama şansı veren PKK hareketidir. PKK hareketi sadece askeri bir hareket değildir. Kürt halkının, sağlık, ekonomi, yaşamak için neye ihtiyacı varsa bunlara cevap olan bir harekettir ve kuşkusuz PKK Militanları da bu temelde eğitilmektedir. Kürt halkına bir kez daha hatırlatmak gerekiyor, çocuklarınızı gönderdiğiniz okullarda, faşist marşlar ve eğitimlerle yetişeceğine, kendi olarak yetişebileceği yerlerde olması onur verici olmalıdır. Kurdistan’da yaşayan genç kadın ve gençlerin kurtuluşu hiç kuşkusuz PKK saflarındadır.

NC//Axin Mahir Dicle