Heftanin Seferberlik Hamlesi’yle 2 genç gerilla saflarına katıldı

BEHDİNAN – Ciwanên Welatparêz ve Jinên Ciwan ên Tekoşer tarafından 30 Haziran’da ‘’ Özgür ve Birleşik Bir Kürdistan İçin Faşizm ve İşgalciliği yıkalım’’ şiarıyla başlattıkları hamle kapsamında Başur gençleri gerilla saflarına katılmaya devam etmekte.

Başlatılan hamle sonrasında Kandil bölgesinde yaptıkları açıklamayla birçok genç ve genç kadın gerilla saflarına katıldıklarını açıklamışlardı. O dönemde bir çok genç Heftanin alanına gidip savaşa katılmak istemişti yalnız KDP’nin yol kapatmalı yüzenden gidememişlerdi.

Heftanin seferberlik hamlesi çerçevesinde PKK Yürütme Kurulu üyesi Murat Karayılan ve Duran Kalkan’ın çağrıları sonucunda 2 genç daha özgürlük saflarına katılarak yönünü dağlara verdiklerini yaptıkları açıklamayla duyurdular.

Çemçemal bölgesinde Ermen Mihemed Elî isimli genç özgürlük saflarına katılmanın heycanını dile getirerek PKK’ye katılımının amacını topraklarını savunmak, Kürde düşaman olan herkese karşı savaşmak ve ruhunu halkı için feda etmek olduğunu belirtti. Ermen Mihemed ElÎ konuşmasında tüm Kürt gençlerine çağrıda bulunarak tüm gençlerin gelip halkına ve topraklarını sihip çıkması gerektiğini vurguladı.

Amed Qendîl isimli genç ise PKK’ye katılımasının amacının halkını Türk devletinin işgalciliğinden kurtarması ve özgür bir Kürdistan yaratmak olduğunu belirterek topraklarının işgal edilmemesi için savaşılması gerektiğini dile getirdi. Amed Qendîl konuşmasının sonunda tüm gençlerin PKK saflarına katılmaları gerektiğini vurgulayarak birlikte savaşmaya çağırdı.