Heftanin’de Gerillanın her eylemi Devrimci bir operasyona dönüşüyor

HABER MERKEZİ – 16 Haziran tarihinde İşgalci Türk devleti Heftanin alanına dönük işgal saldırıları başlattı. Fakat HPG ve YJA-Star gerilları eylemleri aşan direnişleriyle Türk ordusuna büyük darbeler vurarak işgalci orduyu tarumar ediyor.

HPG ve YJA-Star gerillaların yeni modern gerilla tarzına göre kendini örgütlemesiyle beraber gerillaların yaptıkları eylemler geniş kapsamlı bir operasyona dönüşmekte. Yeni taktiklerle küçük timler halinde örgütleme biçimi artık Gerillaları görünmez kılmakta. Gerillaların bu taktik çerçevesinde kendilerini örgütlemesiyle artık hız, atiklik, etkili darbe vurma ve herhangi bir kayıp vermeden de geri çekilmeyi kendisiyle getirmekte.

Modern Gerillanın bu yeni taktiğinin başarısı 8 Ağustos tarihinde Heftanin Pirbula’da gerçekleştirilen eylemle birlikte daha da açığa çıktı. 8 Ağustos tarihinde Heftanin Pirbul’a bölgesine giren işgalci Türk askerlerini denetimine alan Gerillalar yeni geliştirilen taktik çerçevesinde yedi ayrı koldan vurmakla beraber 22 işgalci-kontro ölmüş 8 asker-kontra da yaralanmıştı. Gerillanın bu vuruş taktiğiyle Pirbula’daki eylem artık bir Devrimci operasyona dönüşmüştü. Bunun oluşmasının sağlayan durumda modern Gerilla tarzıdır.

Kendini yeniden yapılandıran Gerilla modern tarzıyla artık az sayıyla etkili vurma esası üzerinden işgalcilere karşı direnişini büyütmekte. Küçük timler halinde hareket eden Gerillalar az sayıyla kısa süre içerisinde işgalcilerin yüzlerce askerini yenilgiye uğratabiliyor. Sürekli arazi içerisinde olan Gerillalar hem hareket kabiliyetleri hemde manevra tarzıyla işgalcilere büyük darbeler vurmakta ve tekrar kendini görünmez kılarak sağlam bir şekilde geri çekilmesini yapmakta.

Küçük timler halinde arazi içerisinde olan Gerillalar alana giren işgalcileri kısa süre içerisinde fark etmekte, denetim altına almakta ve bir çok koldan vurarak askerleri şoka uğratmakta.