Heftanîn’de her iki günde 18 asker ölüyor!

HABER MERKEZİ – İşgalci Türk devletinin büyük bir teknikle Haftanin bölgesine saldırdığı bir dönemde HPG ve YJA-STAR gerillaları profesyonel bir tarzla bu durumu boşa çıkarıp onca keşif, savaş uçakları ve helikopterler arasında işgalci askerlere darbeler vurmaya devam etmekte.

Yoğun savaş sürecinin yaşandığı Haftanin bölgesinde HPG ve YJA-STAR gerillaları günde en az 20’ye yakın işgalci Türk askerini cezalandırmaktadır. Bu durumun özel savaş medyası tarafından gizlendiği ve bunun tam tersini lanse ettiğini görmekteyiz. Haftanin’de bazı tepelerde yaşanan çatışmalar da gerillalar bir kaç saat içerisinde birden çok eylem yaparak etkili darbeler vurmakta. Suikast taktiğiyle bir tepeye günde 5 eylem yapan HPG ve YJA-STAR gerilları profesyonel olarak hızlı hareket etme ve birer hayalet gibi dolaşmaktalar.

Bunun karşısında şaşkına dönen işgalci Türk askerleri büyük bir panik ve korku içerisinde dolaşmakta ve her an bir kurşunun hedefi olabilecek durumdalar. Geçtiğimiz günlerde ayın 4 ve 5’inci günlerinde HPG ve YJA-STAR gerillaları yaptıkları eylemlerle 18 Türk askerini cezalandırdı.

Gerillaların yaptıkları eylemler şöyle;

04.08.2020 Saat 17.30’da güçlerimiz, Şehit Adar Tepesi’nde konumlanan düşman askerlerine yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Bu eylemde 1 düşman askeri cezalandırılmıştır.

04.08.2020 Saat 18.55’te güçlerimiz, Xantur alanında bulunan Şehit Berxwedan Tepesi’ndeki işgalcileri hedefleyen bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzi ve barınaklarının 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde 2 mevzi ve 1 A4 ağır silahı imha edilirken, toplam 4 düşman askeri cezalandırılmıştır.

05.08.2020 Saat 07.45’te güçlerimiz, Tepê Dupişk ile Şehit Beriwan Tepesi arasında konumlanan işgalci TC ordusunun bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman birliğinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde biri rütbeli olmak üzere toplam 9 düşman askeri cezalandırılmış, 6 asker de yaralanmıştır.

05.08.2020 Saat 14.30’da güçlerimiz, Xantur alanına bağlı Şehit Berxwedan Tepesi’ndeki işgalcileri hedeflemiştir. Tepede bulunan bir düşman mevzisinin tam isabetle vurulduğu bu eylemde mevzi tümden imha edilirken 4 düşman askeri de cezalandırılmıştır.