ÖZEL – Cenga Heftanîn Direnişçisi: Gençlik bu devrimin sahibi olmalı

BEHDİNAN – Rojhilat Kürdistan’ından olan HPG gerillası Eli Dijwar Cenga Heftenin direnişinde yerini almış yalnız yaralı düştükten sonra alandan çıkartılmış. Medya Savunma Alanlarındaki muhabirlerimiz Cenga Heftanin Hamlesi ile ilgili Eli Dijwar ile sesli bir ropörtaj gerçekleştirdiler.

HPG gerillası Eli Dijwar Cenga Heftanin hamlesindeki günlerini bu şekilde anlattı:

Kaç yıldır düşman Heftanin’e saldırmak için propaganda gelistiriyordu. Hep operasyonun başlayacağını söylüyordu. Geçen yıl bir operasyon başlattıla, yalnız düşman o zaman darbe yedi. Düşmanın kayıpları çoktu. O yıl tekrardan bir operasyon başlattı ve bunu genişletti. Heftanin’in her yerinde bu operasyonu yaydı. Ben Xantur bölgesinde yer alıyordum. Düşmanın ne tekniği varsa Xantur tepesi üzerideydi. İlk geldikleri gece tepeye indirme yapamıyordu. Arkadaşların direnişi düşmanın indirme yapmasına izin vermedi. Birinci ve ikinci günlerde düşman tepeye indirme yapamıyordu. Düşman bu şekilde geri çekilme yapptı. Üçüncü gecede daha kapsamlı bir şekilde ve daha büyük bir teknikle saldırdı. Onlarca uçak bombardıman gerçekleştirdi. Düşman bu sefer askerlerini indirdi yalnız arkadaşlar tekrardan eylem gerçekleştirdiler. O gün düşmanın baya ölü ve yaralısı vardı. Arkdaşlar düşmanın rahatlıkla gelip askerlerini indirmesine izin vermediler. Düşman bu şekilde hem kendisi hemde tekniki boşa çıkartıldı. Bu sadece Xantur’da böyle değildi. Bütün Heftanin’de durum buydu. Fedai ruh, Apocu ruh düşmanı boşa çıkardı. Şimdiye kadar da böyle devam etmekte. Her ne kadar şehadetler gelişsede bu bizim direniş, kin ve öfkemizin kaynağı oluyor. Şimdi düşman bazı tepeleri almış olabilir ama rahat rahat orda duramayacaktır. Zaten ölü ve yaralıları olduğunda medya da yer vermektedir. Zaten bütün askerleri parayladır. Askerlerin ailelerini de parayla satın almaktadırlar konuşmamaları için.

‘’Arkadaşların Şehadeti Fedaicedir’’

Arkadaşların direnişi ve emekleri kutsaldır. Goran arkadaş ve Welat arkadaş büyük bir direniş gösterdiler. Cevap verme güçleri yüksekti. Rüstem arkadaşın, Viyan arkadaşın ve diğer şehit düşen arkadaşların şehadeti fedayi bir tarzdaydı. Onların önünde saygıyla eğiliyoruz.

‘’Kürtleri Birbirlerine karşı savaştırıyorlar’’

Başur halkına çağrımızdır, oyuna gelmemeleri gerekir. Düşmanın oyunlarına gelmesinler. Zaten düşman Kürtleri birbirlerine karşı savaştırmakta. Düşman istihbaratla arkadaşlarımızı şehid düşürmeye çalışmakta. Kimse düşmanın bu kirli oyunlarına gelmemeli.

‘’Direniş Düşmanın Heftanin’de Hareket Etmesini Önlüyor’’

Düşman kendini Dola Beraza bölgesine bırakırken, arkadaşlar onları takip ediyordu. Hazırlıklarımız bu yönde vardı. Askerler indiğinde arkadaşlar eylem gerçekleştirdiler. Bu eylemde 13 asker öldürüldü. Düşman için bu operasyon rahat geçmedi. Bu operasyonda zaten askerleri öne vermiyorlardı önce korucular geliyorlardı. Kürdün Kürdü öldürmesini istiyorlardı. Bu eylem düşman için çok ağır geçti. Daha sonrasında Kobra, Skorski ve keşif uçakları ile o vadiyi vurdu. Arkadaşlar suikast ve ağır silahlarla düşmanın önünü kapadı.

‘’Özgürlük ve Büyük Amaçlar İçin Gerilla’ya Katılın’’

Tüm Kürdistan gençliğine ve özelde Rojhilat gençliğine çağrımızdır, Cenga Heftanin hamlesinde yerlerini almaları gerekir. Gençlik devrim içerisinde yerini almalı ve devrime sahip çıkmalı. Düşmanlarımız bir birinden farklı değil Türk olsun Fars olsun ya da başka birileri. Kimin amacı büyükse ve özgürlüğe yetişmek istiyorsa Gerilla saflarında yerini almalı. En son Rojhilat halkına çağrımızdır devrimi Rojhilat’ta ve tüm Kürdistan’da gerçekleştirelim.