ÖZEL – Heftanîn savaşçısı Canfeda Sipan yazılan destansı kahramanlıkları anlattı

BEHDİNAN – Cenga Heftanin hamlesi İşgalci Türk devletinin tüm saldırılarına karşı direnişini sürdürmekte. HPG ve YJA-Star gerillaları yeni taktikler ve iradeleriyle Türk devletine büyük darbeler vurmakta.

İşgalci Türk devletinin saldırılarına karşı Cenga Heftanin hamlesine katılan ve yaralandıktan sonra alandan çıarılan Gerilla Canfeda Sipan Heftanin’deki gerillaların büyük bir irade ve ve büyük bir ruhla işgalci Türk devletine darbeler vurduğunu belirterek Türk devletinin sadece tekniğine güvendiğini yalnız Cenga Heftanin’de yer alan gerillaların bu tekniği boşa çıkardığını dile getirdi.

HPG gerillası Canfeda Sipan Cenga Heftanin hamlesinin başlangıcını şu şekilde dile getirdi:

‘’Biz düşmanı bekliyorduk, düşmanın tüm Heftanin’i işgal etmek istediğini biliyorduk. Ben gitmeden önce de hazırlıklar vardı ben gittiğimde direk hazırlıklara katıldım. Hem kadın arkadaşlar da hem de erkek arkadaşlarda büyük bir fedekarlık vardı. O yoldaşlık ruhu herşeye yeterdi. Savaşın başlarında ilk olarak Qesrokê tepesi, Xantur tepesi daha sonra Şaş Dere tarafında asker indirme girişimleri oldu. Arkadaşlar düşman indirme yaparken büyük darbeler vurdu. Düşman bütün Heftanin’i almak ümidiyle gelmişti. Bir çok korucuyu ilk başta gönderdi. Onlar böylelikle şok yaşadılar. PKK ve düşmanımızın bir gerçekliği varki bizim irademiz onlarınkinden daha güçlü. Kadın ve erkek arkadaşların iradeleri bir olduğunda ve düşmana çarptığında o zaman düşman büyük zorlamalar yaşadı. Düşmanın güvendiği zaten sadece tekniği vardı. Amaçları oydu ki teknikle arkadaşları denetim altına alması ve uzaktan imha etmesi. Örneğin Xantur’da belki 50 uçaktan daha fazlası bombardıman yaptı yanız arkadaşlar o alanı bırakmadı. Bazı arkadaşlar dün ve bügün de eylem yapmışlar. Sonbahara girildiğinde daha da iyi olacak. Sonbahar koşullarında arkadaşlar daha ağır darbeler düşmana vuracaktır. Hava durumu ve arazi koşulları Sonbahar da arkadaşlar daha iyi fırsatlar yakalayacaktır. Düşman belki tekniğine güveniyor yalnız bu yetmeyecektir. Bilindiği gibi modern gerilla yaratımıyla gerilla artık timler halinde hareket etmekte. Heval Cemal demişti ekip ruhuyla yeni tarzla gerilla profesyonel bir savaş yürütmekte. Arkadaşların dediği gibi bu savaş komutanını aramakta gerçektende Heftanin’deki her arkadaş bir savaş komutanı gibidir. Ruh olarak çalışmalar olarak emek olarak her yönde artık aç kalmaları bile umurlarında değil çünkü kendini öyle eğitmiş. Böyle güçlü bir irade bulunmakta. Biz bazen arkadaşlardan haber almaktayız hepsinin durumu iyidir.

‘Düşmana darbe vurma isteği her zaman öndedir’

Biz de yeniden kendimizi hazırlayıp arkadaşlara katılmak için Şimdi de bizim sağlık sorunlarımız bitti. Tekrardan gidip hamleye katılmak istiyoruzi, bir yardım gerekiyorsa vermek için. Düşman bu saldırılarla Heftanin, Metina ve Garê’de yer edinmek istiyor ve bizim kuzeye giden yollarımız kapatmak istiyor. Yalnız sonuç almayacaktır. Düşman kaçak yollarla Heftanin’e girmek istiyor. Heval Cemal’in dediği gibi biz o kaçak yollarıo kapatırsak ve büyük hazırlıklar yaparsak düşmana büyük darbeler vurabiliriz. Bu savaşta tecrübesiz arkadaşlarımız da vardı yalnız bu hamleyle onlarda büyük tecrübelerin sahibi oldular. Bu da tecrübeli arkadaşların yardımıyla oldu. Tüm arkadaşlar moralli ve coşkuluydular, savaşma ve düşmana darbe vurma istekleri vardı.

‘Şehirler de gençlerin silahı çakmaktır’

Cenga Heftenin Hamlesi Amara, Egid, Şahin gibi şehit arkadaşların ve üç kadın arkadaş olan Şehit Esmer, Ararat ve Berivanların günlerce direnişiyle sulanmış. Bu esaslar üzerinde tüm gençlere çağrımızdır bilinçli bir şekilde hareket tarzını bilerek kendilerini örgütlemeliler. Hem YPS hem de katılım olarak. Çıkan hastalık yüzünden belki bazı sorunlar çıkıyor olabilir. Önemli olan bulunduğumuz yerde bizden istenileni yapmaktır. Eğer gençler şehirlerde üstlerine düşen görevi yaparlarsa biz de dağlarda diğer arkadaşlarda Rojava ve Rojhilat’ta değil 1.500 yerden de saldırsalar bizim için sorun olmaz. Eğer biz her yerde şehirlerde dağlarda etkili eylemler yaparsak o zaman düşman şoka girecek. Düşman tekniğine güveniyordu yalnız o da boşa çıktı. Örneği Heftanin’dir. Arkadaşlarımız bombardıman sırasında gidip eylem yapmaktadırlar. Şehirlerde belki gençlerin silahı yoktur, bizim dağlarda silahımız elimizdedir. Şehirlerde de gençlerin silahı çakmaktır. Bir çakmakla bir şehri yakabilirler. Son dönemlerde düşman mezarlıklarımıza saldırdı Amed’te, Garzan’da, Serhed’te. Bu düşmanın güçlü olmasından kaynaklı değil. Bu düşmanın başarısızlığıdır. Bir tek başarısız olanlar ölülere basar ve cenazelere saldırır. Ölü bir kişiyle oynanılmaz. Savaşın da bir kültürü ve bir ahlakı vardır. Bizim düşmanımızın ahlak dışıdır buonların gerçekliğidir. Gençlerin ruhu sıcaktır yerlerinde durmamaları gerekir. Mersin’den tut Ankara, İstanbul’a kadar her yerde eylem halinde olmalıdırlar. Eğer öyle olsa düşman gençlerin bu gücünü durduramaz.

‘Asker korkudan Anne diye bağırdı’

Qesrok tepesinde benim Hamza arkadaşın ve Amara arkadaşın bir anısı oldu. Telsiz cihazı Hamza arkadaşın yanındaydı. Biz mangadaydık kahvaltı hazırlamıştık. Bende Amara arkadaşı çağırarak dedim gel yemeğimizi yiyelim işimizi yapmak için. Biz tam yemeğin üzerine oturduk mermi sesleri geldi. Ben dedim gidip kontrol edeyim Hamza arkadaş keşif uçağı için beni kordine etti bende bu şekilde arka tarafa geçtim. Düşmanın geldiğini gördüm hemen Hamza arkadaşların yanına dönerek dedim yemek yerde kalsın sonra yeriz. Dedim amaç savaşmaktır daha sonra gelip çayı tekrardan ısıtırız. Amara arkadaş ile Hamza arkadaş sol taraftan sağlı sollu şekilde Kleşlerle saldırdılar. Bende Roketatarla (RPG 7)sağ taraftan saldırdım. Ben dümanın taktiğini kendi üzerime çektim Roketatarın dumanı ile düşmanın bütün dikati bana yöneldi. Dikatin bana yönelmesi ve diğer arkadaşların da diğer taraftan vurmaları için. Mermiler iyi geliyordu. Bende Hamza arkadaşa dedim sanki Cenga Heftanin yeniden Qesrokê’de çıktı. O da cevap verdi dedi ‘’bilmiyorum ama Haftanin’de ilk Ceng Qesrokê’de başladı. Ben Amara arkadaşı uyardım kendini öne vermemesi ve Hamza arkadaşın savunmasını yapması için. Kendisi tamam dedi. Sonra içlerine girdik Hamza arkadaş Canfeda, Canfeda diye seslenerek ‘’Cihazla konuşan bir asker var.’’ Bende dedim vur indir yere o kordinedir. Kordine vurulunca askerler şoka girmekte. Hamza arkadaş kordineyi yere serince benim ile Hamza arkadaş arasında bir asker kalmıştı. Bende olduğum yerde asskerin karşısına çıkınca asker ‘’Anne’’ diye bağırda bende dedim ‘’bu dağda annein ne işi var’’ diye ve yere serdim onu. Sonra birisi daha çıktı onuda yere serdim ve kendimi Hamza arkadaşa yetiştirdim. Hamza arkdaşa keleş artık senin olsun savaş artık Roketatar ve bombalrın savaşı, artık keleş fayda etmiyor. Birinci roketi bir gurup askerin içine attık, ikincisinide bir gurup askerin içine attık. Daha sonra geri çekilme yapmak istedik ki yerimizi sağlamlaştırmak için. Bir arkadaş vardı ismi Tekoşer’di biz ona Heci diyorduk. O arkadaşı çok seviyordum. O halen Heftanin’deye. O benle ilişkiye girdi. Hamza arkadaşa durumu sordu. Hamza arkadaş çatışmanın çıktığını ve kendilerini şu an geri çektiklerini söyledi. O da hayır Canfeda’yı sizin yanınıza verdim sizin Qesrokê’de savaşmanız gerekir. Bende dedim Canfeda robotmudur. Bazen geri çekmede yapabilmelidir. Bende dedim Hamza arkadaş gidip bir hamle daha yapalım sonra gelip yemek yiyelim. Bir hamle daha yaptık bir bir buçuk saat gibi sürdü. Artık inmek istedik. Amara arkadaş dedi siz inin ben inmeyeceğim sonra ben dedim siz inin ben sizden sonra ineceğim. Zaten aşağı indiğimde keşif beni yakaladı sonra gözümü hastanede açtım. Bu şekilde bir anımız Amara, Hamza ve Tekoşer arkadaşla oluştu.

Tekrardan Heftanin’e gidip savaşa katılmak istiyorum. Eğer Heftanin’i halledersek sonrasında yönümüzü Kuzey’e vereceğiz. Kesinlikle düşmanı yok edeceğiz. Zaten düşman Heftanin’de yenilgiye uğratılmıştır.