ÖZEL – Rusya’daki Kürt Genci: Cenga Heftanin 15 Ağustos ruhunun devamıdır

RUSYA – Rusya’da yaşayan Kürt genç Menaf Dadoyev konuşmasında Şehid Egid ruhuyla oluşan 15 Ağustos diriliş bayramı bügün Heftanin’de olduğunu belirterek Komutan Egid’in bundan 36 yıl önce nasıl düşmanlara karşı savaştıysa bügün de onun arkadaşları ve öğrencileri bu savaşı yürütüyor.

Rusya’daki Kürt genci Menaf Dadoyev iel yaptığımız röportaj şu şekilde;

”15 Ağustos diriliş bayramı Önder Apoya, Kürt ve KÜrdistan halkına,Şehit ailelerine ve PKK’ye kutlu olsun. Bu yürütülmüş olan savaş ve hala da yürütülen savaş diriliş savaşı oldu. Komudan Egit şahsında tüm devrim şehitlerini anıyoruz. Bügün 15 Ağustos savaşının devamı Heftanin’de devam etmekte. Heftanin’deki direniş Kürt serhıldanlarının devamıdır. DÖrt parça Kürdistan’da ve özelikle Heftanin’de bu düşmana karşı çıkılmakta.

Heftanin direnişi tekrardan KDP’nin ihanetini gün üyzüne çıkarmıştır. KDP’nin Türk devleti ile ilişkisi artık açık olarak ortaya çıkmış. İstihbarat ve askeri işbirlikleri özgürlük güçlerine karşı kullanmaktalar. Barzani ailesinin duruşu Kürde ve direnişekarşı bir duruştur. Barzani ailesinin bu ihanetçi duruşuna karşı gençlik tavrını ortaya koymalı. Bundan kaynaklı güçlü bir örgütlemeye ihtiyaç vardır.