Şehadet gururu da mirastır

HABER MERKEZİ – Genç olmasına rağmen doğru gitmeyen bir sistemin, yok edilmek istenen bir halkın olduğunu fark etmiş; 2016’da mücadelenin diyarı dağlara gelerek özgürlüğe ilk adımını atmıştı.

Genç yaşının enerjisiyle girdiği ortama büyük bir coşku, heyecan katardı. Bulunduğu her çalışmada emek harcar, çaba verir ve kendini en iyi şekilde katmayı esas alırdı. Her şeyin emekle yaratıldığını, tüm güzelliklerin emekle yoğrulduğunu bilirdi.

Kürdistan’ın cennet diyarlarından biri olan Heftanîn’deydi. Bu muhteşem coğrafyada gerilla olmanın sevincini yaşarken düşmana olan kini ve öfkesi daha da büyüdü. Korkusuzluğu, cesareti, soğukkanlılığıyla düşmanın üzerine gider ve gittiği eylemde silah kaldırırdı. Yaşamı, mücadelesi, savaşımıyla kendini yaratan Goran, Xantûr’da kahramanlık destanını yazdı.

Türk ordusu, 16 Haziran gecesi Heftanîn’e işgal saldırısı başlatırken Xantûr’u 50 defa uçaklarla vudu. Yoğun tekniğe rağmen gerillanın sarsılmaz iradesi ve inancının kıramadı. Bu toprakların bedelsiz olmadığını, fedakarlık gerektirdiğini bilen gerilla, bu bilinçle savaştı, çünkü onlar için şeref ve onur, soyut kavramlar değildir. Onurlu yaşamak kadar, onurluca topraklarını koruyarak şehadete ulaşmanın gururunu yaşarlar. Düşmanın topyekun saldırılarına rağmen kahramanca sonsuzluğa doğru yol alan cesur gerilla Goran Goyî de bunlardan biriydi.

Kaynak: Yeni Özgür Politika