SON DAKİKA – Jinên Tîrêjên Rojê’den 15 Ağustos eylemleri: 6 araç yakıldı

HABER MERKEZİ – Jinên Tîrêjên Rojê Însîyatîfî yaptıkları açıklamada 15 Ağustos’u selamla amaçlı İstanbul’un farklı ilçelerinde eylem gerçekleştirdiklerini dile getirerek 6 aracın yakıldığını belirttiler.

İnsiyatif tarafından yapılan açıklama şöyle; 

“40 yılı aşkındır Önder Apo ve PKK öncülüğünde gelişen mücadelemizde bizi bugüne getiren dönüm noktalrından en önemlisi 15 Ağustos atılımının 37. yılına giriyoruz. Bu diriliş atılımını yaratan kahraman şehitlerimizin efsanevi Komutan Egid şahsında anıyoruz. TC faşizmi daha o zamanlar bitecek, bitti, kalmadi lafları ile bu mücadeleyi kücük gördü fakat bugün milyonları temsil eden bir özgürlük hareketi var. Ortadoğu ve dünyanın dengelerini değiştiren Önder Apo ve PKK mücadele gerçegi var. Komutan Egid’in başlattığı direniş bayragını bugün Ekin Wan, Arin Mirkan’lar, Agit Garzan’lar Heftanin direnişi ile şehit Esmerler, Amara ve Rüstem’ler taşıyor. 15 Agustos ruhu ile direnen özgurluk hareketi Heftanin şahsında faşizmi yikacak ve bu ruhu Kürdistan ve Önder Apo’nun özgürlüğu ile buluşturacak.”

Gerçekleştiren eylemler ise şöyle;

9 Ağustos tarihinde İstanbul Bayrampaşa’da genç kadın birimimiz tarafindan AKP ve barbar ortağı IŞİD’e ait ortak kullanılan bir tekstil deposu ve lüks bir araca eylem düzenlendi eylem sonucunda depo ve araç imha oldu.

9 Ağustos tarihinde İstanbul Pendik’te faşistlere ait 3 araca birimlerimiz tarafindan eylem duzenlendi. İlk okarak el yapımı patlayıcılarla vurulan araçlar daha sonra yakilarak imha edildi.

10 Ağustos tarihinde İstanbul Mecidiyeköy’de faşistlere ait iki araç birimlerimiz tarafindan yakılarak imha edildi.

11 Ağustos günü İstanbul Küçükçekmece’de Halkalı Gebze arası sefer yapan marmaray durağına bombalı pankart asıldı ve ana cadde bir süre trafiğe kapatıldi. Olay yerine gelen faşist polisler rastgele etrafa saldırdı.

13 Ağustos’ta İstanbul K.Çekmece Kanarya mahallesinde polis karakoluna el yapimi bombalar ile eylem düzenlendi. Karakolda patlamalar sonrası büyuk kargaşa ve kaçışmalar yaşandı eylemi yapan birimlerimiz güvenli bir şekilde olay yerinden geri çekildi. Bu eylem ile ilgili görüntüler ve daha detaylı acıklama daha sonra insiyatifimiz tarafindan yapilacaktir.

Bizler JİNEN TİREJEN ROJE İNSİYATİFİ birimleri olarak 15 Ağustos diriliş bayramını başta Önder Apo ve kahraman şehitlerimiz olmak üzere tüm direnen yoldaşlara ve Kürt halkına kutluyor 37. yilinda bu hamleyi zafere taşımak için tüm genç ve genç kadınları özgürlük saflarında buluşmaya ve 15 Ağustos ruhunu yükseltmeye çagırıyoruz.