JXK’den kadın cinayetlerine karşı Mainz’de eylem

MAİNZ – Türkiye ve dünyada erkekler tarafından kadınlara dönük cinsel istismar ve kadın cinayetlerine karşı Almanya’nın Mainz kentinde, JXK’li genç kadınlar tarafından eylem düzenlendi.

Mainz şehir merkezinde toplanan 3 genç kadın, Türkiye ve dünyada son dönemlerde erkekler tarafından katledilen kadınların isimlerinin yazılı olduğu dövizleri yola dizdi. Kendileri de ellerinde katledilen kadınların fotoğrafları ile isimlerin ortasında bekledi. Çevreden geçen insanların dikkatini çeken eylemde, çok sayıda kişi genç kadınlara yaklaşarak yaptıkları eylemi anlamak istedi. Yaklaşık 1 saat süren eylemde Almanca açıklamalar da yapıldı.

JXK, yaptığı açıklamada şunlara değindi

Aylardır tüm dünyada, özellikle Türkiye’de kadınlar öldürülüyor ya da her gün erkek şiddetine maruz kalıyor. Türkiye’de her gün en az üç kadın, erkekler tarafından cinayete kurban gidiyor. Türk devleti ise, failleri cezalandırmamak veya meşrulaştırmak için her türlü reform ve kanun çıkarılmasına izin veriyor. Ataerkillik, kadına yönelik şiddeti ve tecavüzü kurumsallaştırmak ve şiddet kültürünü derinleştirmek için kullanılmaktadır.

Biz JXK’li genç kadınlar olarak kadın cinayetlerine ve cinsel istismara ‘dur’ diyoruz. Buna dikkat çekmek için bugün Mainz’de son haftalarda evli oldukları erkekler, arkadaşları veya eski ortakları tarafından öldürülen kadınların isimlerini yere koyup resimlerini kaldırdık. Yoldan geçenler büyük ilgi gösterdi ve bizimle konuşmaya başladı. Bu insanlık dışı yaklaşıma yönelik duyulan öfke konuşmalardan belliydi.

Kadınlara şiddete ve kadın cinayetlerine sessiz kalmayacağız.
Kadına yönelik şiddet tüm dünyada sona ermeli!

Genç kadınların eylemi, 19 Ağustos öğlen saatlerinde gerçekleşti ve yaklaşık 1 saat sürdü.