Komalên Ciwan Üyesi: Özgürlüğü tatmış bir genç asla o iğrenç bataklığa dönmeyecek

HABER MERKEZİ – Komalên Ciwan üyesi Rüstem Dilşad Medya Haber’de yayınlanan Alternatif Gündem programındaki konuşmasında gençlik üzerindeki politikalara değinerek geliştirilen fuhuş ve ajanlaştırma şebekelerine karşı gençliğin üzerine düşen görevleri belirterek tüm gençleri Gerilla saflarına katılma çağrısında bulundu.

Medya Haber’de yayınlanan Alternatif Gündem programında gençlik üzerindeki politikalara dair dosyayı ve Komalên Ciwan üyesi Rüstem Dilşad’ın açıklamalarını sizinle paylaşıyoruz;

Varlığını Kürtlerin yokoluşunda gören Türk devlet aklı, Kürtleri bitirmek için tüm yol ve yöntemleri kullanıyor. Kürdistan işgal edilirken, Kürt diline, kültürüne, tarihine dair ne varsa yok edilip unutturulmak isteniyor. Psikolojik savaş yöntemleri, son teknoloji savaş, çete siyaseti ve akla gelmeyecek Osmanlı oyunlarıyla Kürtler bir bütün olarak ortadan kaldırılmak isteniyor. Son dönemlerde Kürdistan’da devlet eliyle yaygınlaştırılan uyuşturucu ve fuhuş Kürt gençliğini psikolojik olarak yok etmenin temel yöntemlerinden biri.

Devlet bu politikayla Kürtler arasında toplumsal çöküntü ve yozlaşmayı yagınlaştırmak istiyor. Bir zamanlar bizzat bugünkü iktidar mensuplarının “Devlete taş atmasınlar da ne yaparlarsa yapsınlar” dediği gençler, savaş konseptinin yeniden devreye sokulmasıyla birlikte uyuşturucu ve fuhuş tuzağına yine devlet tarafından çekiliyor. Dersim’de ortaya çıkan uzman çavuş ağı bunun somut göstergelerinden biriydi. Örgütlü bir biçimde genç kadınlara yaklaşan asker ve polisler, onlarla arkadaşlık adı altında ilişkiye geçiyor.

Bir Kürt gencinin asker veya polise verdiği bu ilk merhabanın ardından verilen ilk tepki ise “bir Kürdü daha öldürdük” oluyor. Devlet eliyle organize edilen bu örgütlü kötülük, gençlerle iletişim sağlandıktan sonra, tehdit ve şantajlarla sürüyor; ardından, her seferinde mutlaka tecavüz devreye konuyor. Taciz, tecavüz, uyuşturucu bağımlılığı, intihar ya da psikolojik sorunlar, Kürt gençlerini düşürmek için bilinçli bir biçimde yaşama geçiriliyor.

Öyle ki ortaya çıkan tecavüz olaylarında dahi devlet askerini, polisini koruyor. Toplumsal dinamiklerin büyük tepkileri olmadığı sürece bu kişiler tutuklanmıyor dahi. Kürtlere dönük bu yok etme politikasına karşı tek ve en büyük engel ise özgürlük hareketi. Direnen gençlik, özgürlük dağlarında devletin tüm zülmüne karşı özgür bir gelecek yaratma çabasında. Özellikle Heftanin’de yaratılan direnişin ardından, Kürdistan’ın dört bir yanından gerillaya katılımlar artarak devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Halk Savunma Merkez Karargah Komutanı Murat Karayılan ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Mustafa Karasu gençlere, gerillaya katılım çağrısı yapmıştı.