ÖZEL – Rojhilat Kürdistan’lı bir grup genç gerilla saflarına katıldı

BEHDİNAN –  Rojhilatê Kürdistan’da bir grup genç gerilla saflarına katıldı. Yapılan açıklamada gençler geçtiğimiz günlerde ”Dem Dema Gerillabuyinêye” hamlesi çerçevesinde Gerilla saflarına katıldıklarını belirtiler. Yapılan açıklamada gençler şunları belirtti; Halkımıza karşı savaşan, sivil toplum aktivistlerini ve halkımızı öldürmeye, tutuklamaya ve infaz etmeye devam eden Rojhilat Kürdistan’ının doğal hayatını yakanlara karşı savaşmak için katılımımızı gerçekleştiriyoruz.

Gerillaya katılan gurubun açılamaları şöyle; 

Zaman Gerilla olma zamanıdır. Kürdistan’ın üçüncü dünya savaşının merkezi olduğu bir süreçte halkımız hem zihinsel hem de fiziksel olarak şiddetli bir katliamdan geçirilmek istenmekte. Çok yönlü ve radikal bir direniş

özgürlüğe ulaşmanın yoludur.

Önder APO’nun paradigmasıyla bize yeni yaşamı gösterip ve politik ahlaklı bir toplum yapısının yolunu gösterdi. Ancak düşmanın Kürt halkı üzerindeki baskı ve zülüm politikaları her geçen gün artmakta. Bizler Rojhilat Kürdistan’ın genç kadınları ve gençleri olarak bu soykırım politikalarına karşı başlatılan ”Dem Dema Gerillabuyinê ye” çerçevesinde Gerilla saflarına katılıyoruz.

Halkımıza karşı savaşan, sivil toplum aktivistlerini ve halkımızı öldürmeye, tutuklamaya ve infaz etmeye devam eden Rojhilat Kürdistan’ının doğal hayatını yakanlara karşı savaşmak için katılımımızı gerçekleştiriyoruz.
Gerilla, özgürlüğün tek yoludur. Kürdistan özgürlüğünün gerillalarının efsanevi direnişini selamlıyoruz.

Önder APO’nun ideolojisi ve Egit yoldaşın kahramanlığıyla başlayan bu direniş bugün ön plandadır.
Gerilla hareketi, Haftanin’de ve Kürt halkı ve tüm halklar için en yüksek seviyesine ulaşmış durumda. Biz de bu halka sahip çıkmak amacıyla Gerilla saflarına katılıyoruz ve tüm gençleri Gerilla saflarına çağırıyoruz.