SON DAKİKA – DGH’den fuhuşa karşı eylem: 4 kişi cezalandırıldı

HABER MERKEZİ – Devrimci Gençlik Hareketi(DGH) ve Devrimci Genç Kadın Hareketi(DGK-H) başlattıkları Kızıl İntikam hamlesi çerçevesinde yaptıkları açıklamada fuhuş yapan ve yaptıran 4 kişinin cezalandırıldığını açıkladı.

DGH açıklamasında Şirnex’ın Slopya ilçesinde alkol satılan ve uyuşturucu satışı ile fuhuş yaptıran dört kişinin birimleri tarafından cezalandırıldığını belirtti. DGH açıklamasında eylemde hedef alınan Mehmet Ökten adlı kişi ve yanındakaki 3 MHP’linin cezalandırıldığını vurguladı.

DGH ve DGK-H tarafından yapılan açıklama şöyle;

19 Ağustos tarihinde Şirnax’ın Slopya ilçesinin Dicle Mahallesinde alkol ve uyuşturucu satışı yapan, fuhuş yapan ve yaptıran Mehmet Ökten adlı kişiye Ş. Eriş Çırav birimlerimizce eylem düzenlemiştir. Eylemde Mehmet Ötken adlı kişi ve yanındaki 3 MHP’li cezalandırılmıştır. Eylemde ölü ve yaralı sayısı netleştirilememiştir. Eylemden sonra bölgeye çok sayıda özel harekat polisleri zırhlı araçlar ve ambulanslar sevk edilirken birimimiz güvenli bir şekilde alandan çıkmıştır.

Yapılan eylem faşist soykırımcı AKP-MHP itifakının Kürdistan’da geliştirdiği özel savaş politikalarına karşı başlattığımız KIzıl İntikam hamlesi çerçevesinde yapılmış olup DGH ve DGK-H olarak bu tür, gençlerimizi düşürmeye çalışan, kendi öz değerlerinden kopartıp yoz bir yaşamın içerisine çeken politikalara karşı Kızıl bir öfke ve kinle eylemlerimizi geliştireceğimizi belirtiyoruz. Düşmana ve onun maşası olan tüm işbirlikçi, ajan, kontra, bekçi ve polislerin kızıla bürünmüş intikam duygumuzun hedefi olacaktır.