SON DAKİKA – YPS JIN Misilleme Timlerinden 3 şehirde eylem

HABER MERKEZİ – YPS JIN Rojevin Garzan misilleme timleri ‘Sömürgecilere ve Ajan-İşbirlikçilere yönelik intikam hamlesi’ kapsamında İstanbul, Urfa ve Antalya’da eylemler gerçekleştirdi.

Misillime Timi tarafından yapılan açıklama şöyle;

Misilleme Timlerimiz 16 Ağustos gece saatlerinde İstanbul Maltepe ilçesi Vakıf Ensar Mahallesinde bulunan Banka ATM’lerine eylem düzenledi. Yapılan eylemde ATM’ler tümden imha edildi

14 Ağustos günü misilleme timlerimiz Urfa Karaköprü ilçesi polis lojmanlarina elektrik veren trafoya sabotaj eylemi gercekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemden sonra polis lojmanları saatlerce elektriksiz kaldı.

4 Ağustos günü Antalya’nın Manavgat ilçesindeki faşist şahıs İ.K’ye ait çiftlikteki hayvan yemlerinin istiflendiği depo, saat 12.00 sıralarında yakıldı. Yangın sonucu 2 milyon dolarlık zarar oluştu ve aynı şahsın kamyonuda yakıldı.

Kürdistan’da devrimci gelişmenin öncülüğünü yapan kadınlar köleliği kabul etmedikleri gibi özgürlüğe giden yolda her türlü bedeli göze alarak kahramanca savaşmıştır. Özyönetim direnişleri Nucanların, Axinlerin, Rukenlerin, Hevilerin fedai ruhu ile ortaya çıkmıştır. Kadınlar meydanlarda cephelerde ön saflarda yer alarak mücadelesini yürütmektedir. Türk Devlet faşizmi en fazla kadın mücadelesinden korkmaktadır. Bundan dolayı direnişçi kadınlar hedef alındı. Taciz, tecavüz, tutuklama ve katledilme kadınların karşı karşıya olduğu faşizm saldırılarıdır. AKP-MHP rejimi kadın düşmanı bir rejimdir. İstanbul sözleşmesinden çekilme kararı kadın karşıtlığını ortaya serdiği gibi buna karşı direnen kadınlara saldırarak açıkça düşmanlık sergilemiştir. Kadınlar olarak ortak mücadelede buluşmalı direnişte birleşmeliyiz. Kadın iradesine ve kimliğimize yapılan saldırılara karşı xwebun ve xweparastin şiarıyla her yerde eylem halinde olarak mücadeleyi yükseltmeliyiz. YPS JİN olarak belirtiyoruzki egemen zihniyetin kurum ve kuruluşarına dönük öz savunma eylemlerimiz devam edecektir. Misilleme eylemlerimiz erkek-devlet faşizmi bitene kadar durmayacaktır.