Korucular savaşmayınca maaşlarına 3 kat zam getirildi

HABER MERKEZİ – İşgalci Türk devletinin Kürdistan’daki operasyonlarda öne sürdüğü korucuların aldıkları maaşı 3 katına çıkararak ekonomik olarak özel savaş politikalarını devam ettirmekte.

İşgalci Türk devletinin Kürdistan’da geliştirdiği operasyonlara korucuların katılımını artırmak ve kaçışları engellemekamacıyla korucularının aldığı maaşta düzenleme yaparak, günlük 91 liradan 205 liraya, aylık 2 bin 730 liradan 6 bin 150 liraya çıkardı.

Korucuların tarihten beri Kürdistan’da yapılan operasyonlarda halka karşı zülüm politikaları uygulayarak kendi çıkarları doğrultusunda bir çok operasyona katılmış ve birer özel savaş elemanı olarak görev yapmışlardır. En son İşgalci Türk devletinin Heftanin’e başlattığı operasyonada katılan korucular burada gerillaya karşı yenilginin ve korkunun verdiği sebebiyetli kendilerini bilinçli yaralayarak alandan çıkmışlardır.

Bunların sonucunda birer özel savaş elemanı olarak çalışan korucuların daha aktif bir duruma getirmek ve kendi çıkarları için kullanbilmek amacıyla işgalci Türk devleti aldıkları maaşı yükselterek 3 katına çıkardı.