TC devletinin devrilen zırhlı araçları

HABER MERKEZİ – İşgalci Türk ordusu Gerillalar karşısında Kürdistan’da kurum ve zırhlı araçlarından çıkamadığı bir dönemde aldığı darbeleride kaza, hastalık gibi bahanelerle örtbas etmeye devam etmekte.

Geçtiğimiz günlerde Iğdır’da devrilen zırhlı araçta 6 işgalci asker yaralanmıştı. İki gün öncesinde de Hakkari Yüksekova’da devrilen zırhlı araçta 2 işgalci özel harekat polisi ölmüştü. İşgalci Türk devleti özel savaş medyası aracılığıyla topuma bu ölümleri kaza olarak lanse etmekte.

İşgalci Türk devletinin yönetici ve komutanlarının her gün övmeye doyamadığı teknikleri Kürdistan dağlarında tutunamamakta. Zırhlı araçların tanıtımı yapılırken manevra kabiliyeti, zırh sağlamlığı, mayına karşı korumalığı, yol tutuşu gibi konularda övülen zırhlı araçları Kürdistan dağlarında bilinmeyen nedenle devrilmekteler ve işgalci askerler ölmekte. Sözde devrilen zırhlı araçların görüntüsünün medyaya yansıtmayan işgalci Türk devleti bu durumun gündemleşmesinin de önünü almakta.

İşgalci Türk devletinin açıkladığı devrilen zırhlı araçların daha çok Kürdistan’da Gerilla denetiminde olan alanlar olması dikat çekici bir konu olurken devrilen zırhlı araçlardaki işgalci asker ve polislerin tamanının ölmesi ve yaralanması şüphe çekmekte. Zırhlı araçların sahip oldukları özellikler bakıldığında sağlamılığı, performansı, çevre koşullarına uyumu çok güçlü oldüğu söylenirken Kürdistan dağlarında bu zırhı araçlar gün be gün bilinmeyen nedenlerle kazalar yapmakta.

Zırhlı araçların özelikleri: 

Çevre Koşulları

Koruma

Tekerlek & Jantlar

14.00 R 20 & 10 x 20″