Almanya’da gençlik örgütleri ile ‘Bi Hev Re Serhildan’ konferansı

HABER MERKEZİ – Avrupa Kürt gençlik hareketleri TCŞ ve TEKO-JIN, Almanya’nın Frankfurt kentinde bir konferans düzenledi. ‘Bi Hev Re Serhildan’ hamlesi kapsamında düzenlenen ve Almanya’nın farklı kentlerinden 10 ayrı gençlik örgütünün katıldığı konferansta faşizme karşı birleşik gençlik mücadelesi tartışıldı.

Konferans, gençlik örgütlerinin güncel siyasal süreci değerlendirmesi ile başladı. Gençliğin yüz yüze kaldığı örgütsel ve siyasal sorunlar ele alındı. Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarında Alman devletinin rolü ve dünya genelinde yükselen faşizm değerlendirildi. Kapitalizmin köklü bir devlet ve erkek egemen zihniyet olduğu, buna karşı gençliğin birlikte vereceği mücadele ve ayaklanmalar ile cevap olunabileceği fikri açığa çıkarken, mücadelenin toplumsal ayağının önemi vurgulandı.

Konferansın sonunda yapılan tartışmalar sonucunda, yeni ve daha kapsamlı bir konferans düzenlenmesi için 3 farklı komisyon kurma kararı alındı.

TCŞ, TEKO-JIN, Black Power, Black Lives Matter, Migrantifa, Doğu Almanya Gençlik Örgütü, Berlin g-Gençlik Örgütü, Frankfurt ve Köln Gençlik Komünleri, JXK, YXK, Hambacher Forst, Ende Gelände gibi gençlik örgütlerinin katıldığı konferans, ‘Bi Hev Re Serhildan’ sloganlarıyla sona erdi.