Özel Savaş Bakanı Soysuz Kadınları Hedef Alıyor!

HABER MERKEZİ– İşgalci tc devletinin işgal operasyonları aralıksız devam ediyor. Bu operasyonlarda ağır kayıplar veren işgalci Türk devleti ve özel savaş bakanı Soysuz ise bilinçli bir şekilde örgütlü kadın mücadelesini ve kadınları hedef gösteriyor. Bakûrê Kurdistan’dan tutalım Rojava Kurdistan’ınına kadar bir çok yerde bilinçli olarak kadın özgürlük mücadelesi hedef alınıyor, devlet çizgisine gelmeyen kadın hedef haline getiriliyor.

Özel savaş bakanı ‘Kadın mücadelelerini bitireceksin, kadınları hedef alacaksın’ dedikten sonra Rosa ve TJA, HDP Kadın Meclisleri hedef alınmaya başlandı. Hemen ardından gözaltına alınan aktivist ve siyasetçiler zindanlara gönderildi. 10 günlük bebeği ile Eylül’ü almaktan geri durmadı işgalciler. Ardından özel savaş bakanı çıkıp ‘Kadın katliamları abartılıyor’ diyecek kadar pişkinleşti. Abartılmasını kadın mücadelesi kurumlarına bağlayarak bir kez daha açık hedef gösterdi.

Kobanê’de bir köyü bombalayarak içlerinde Kongra Star Koordinasyonu Üyesi bulunan Zehra Berkel’i ve 3 kadını katlediyor. Rojava Kadın Devrimi’ni kadınları hedef alarak bir kez daha darbeleme girişiminde bulunuyor.

PEKİ KADIN MÜCADELESİ ÖZEL SAVAŞ BAKANINI NEDEN HAREKETE GEÇİRDİ?

Bilindiği üzere Rojava Devrimi başta olmak üzere Kurdistan’ın her yerinde büyük bir mücadele içine giren kadınlar devletin belini büküyor ve bütün Dünya kadınlarını etrafında toplayarak özel savaş devleti olan TC’nin oyunlarını ortaya çıkarıyor. Bu durum karşısında çaresiz kalan tc kadınların yaratacakları yeni Dünya düzeninden oldukça korkuyor olsa gerek ki kadın mücadelesini bu kadar hedeflemiş durumda.

Kadınların iradesi faşizmi dize getireceğinin farkında olan, sömürgeciler kadınları hedef aldıkça bu mücadeleyi yıkacaklarını düşünüyorlar. Oysa kadınlar baskıyı gördükçe, ,intikam duyguları artar gözyaşları tunç suyu olup düşmanın bedenini yakar.

Kadın özgürlük mücadelesi, sadece kadınların değil halkların kurtuluşunu içinde barındırır bu mücadele tüm halkların mücadelesidir!

NC//Axin Mahir Dicle