İmza kampanyası son buldu: 50 bin imza toplandı

SİLÊMANİYÊ – JCT, 5 Temmuz’dan itibaren Türk işgalciliğine karşı imza toplama başlamıştı. Kampanya organizatörleri, Silêmaniyê kentindeki Azadi Parkı’nda bir basın açıklaması ile kampanyanın sonuçlarını duyurdu.

JCT kampanyanın son erdiğini ve şimdiye kadar 50 bin imza topladıklarını açıkladı.

JCT adına konuşan Bêrîtan Zagros, “İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan topraklarından çıkarılması için, koronavirüs tehlikesine ve evde kalma tedbirlerine rağmen 50 bin imza topladık” dedi.

Zagros, “İmzaların toplandığı sırada bir çok kez engellerle karşılaştık, özellikle de Halepçe ve Dukan beldesinde. Biz kampanyamızı, bu önemli günde yani Kürdün yeniden doğuş gününde sonlandırıyoruz. Toplanan 50 bin imzayı Kürdistan Bölgesi Parlamentosu, Irak Parlamentosu ve Birleşmiş Milletlere sunacağız” diye ekledi.

Açıklama şu ifadelerle son buldu:

“Türk işgalciliği Güney Kürdistan topraklarında olduğu sürece, çalışmalarımız devam edecek. Ayrıca Güney Kürdistan’ın her yerinde ‘Burası Heftanîn’ sloganı ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizim açımızdan Silêmaniyê, Hewlêr, Ranya, Halepçe, Kerkûk ve Kelar da Heftanîn’dir. Güney Kürdistanlı her kadın ve genç bilmeli ki eğer Türk işgalciliği karşısında sessiz kalırlarsa işgalciler kapımıza kadar gelecek. Herkes Türk işgalciliğine karşı mücadele etmeli.”