ÖZEL – Bir grup genç daha Heftanin direnişine katıldı

HABER MERKEZİ – Başurê Kürdistan’da bir gurup genç daha Gerilla’nın çağrılarına karşılık desteklerini sunarak Cenga Heftanin hamlesine katıldı.

Geçmiş dönemlerde ve Cenga Heftanin’in ilk başladığı dönemlerde Gerillalar gençlerin işgalci Türk devletine karşı savaşmalarına ve Gerilla saflarına katılmaları için çağrılarda bulunmustu. Gerillaların çağrısı karşılık olarak Kürdistan’ın tüm şehir ve ilçelerinden gençler gurup gurup Cenga Heftanin Hamlesine katılmakta.

Başur Kürdistan’ında bir gurup genç daha Gerillayı desteklediklerini ve Cenga Heftanin Hamlesine katıldıklarını belirterek şunları söyledi; Biz Başurê Kürdistan’lı gençler olarak PKK saflarına katılıyoruz. Gerillaların yanında meşru savunma hakkımızı kullanarak savaşmaya hazırız. Kürt halkının kazanımlarını saldırılara karşı korumaya hazırız. İşgalci Türk devleti ve kapitalist ülkeler tekrardan Misakkı Milli sınırlarına dönmek istemekte ve bölgede katliamlar gerçekleştirmek istemekte. Biz Başurê Kürdistan’lı gençler olarak herkesin ahlaki bir görevi olduğunu söyleyerek  olarak çağrıda bulunuyoruz. Herkes bu topraklara sahip çıkmalı ve Cenga Heftanin Hamlesine katılmalı.