ÖZEL – Cenga Heftanin Savaşçısı Agir Dilgeş: Topraklarımıza işgal adına ayak basan herkesten intikam alınacaktır

HEFTANİN – Cenga Heftanin direnişinde yer alan Gerilla Agir Dilgeş ajansımıza konuşarak, Kürdistan toprağına işgal adına ayak basan herkesten intikam alacaklarını, hesabını muhakkak soracaklarını belirtti. Askere giden gençlere seslenen Gerilla Agir Dilgeş ”Askere giden Kürt gençleri ya da Türk gençleri ya da Kürdistan ve Türkiye’ de yaşayan her kesimden genç, askere gittiğinizde öldürmek için size bizim dağlarımıza gönderiyorlar düşmana öncülük eden, kendini satmış olan Kürtler korucu olanlar, koruculuğu bıraksın kendi gerçeğine özüne dönsünler.” dedi.

Cenga Heftanin savaşçısı Gerilla Agir Dilgeş ile yaptığımız röportajın tamamı şöyle;

Heftanin direnişindeki gerilla yurtsever halkımızdan ve gençlikten ne bekliyor? Halka ve gençliğe düşen görev ve sorumluluklar nelerdir?

Adım Agir Dilgeş. Başta tüm devrim şehitlerini saygıyla anıyorum. 15 Ağustos halkımıza ve tüm sempatizanlarına kutlu olsun. Kürt halkı kültüründen, dilinden uzaklaştırılmıştı, kökleri kurutulmuştu. “Kürt” sadece isim olarak kalmıştı. Parti kurulduğunda ona bağlı on beş Ağustos atılımı başladı ve atıldı on beş ağustos atılımı büyük komutanımız Agit yoldaşın öncülüğünde gerçekleşti. Siirt Eruh’ta böyle bir atılım başladı bu ruh bu gün Haftanin ‘ de devam ediyor. Düşman, 2019‘ dan biridir Haftanin’de çok büyük operasyon yürütüyor fakat bu operasyon da yoldaşlarımızın direniş mücadelesi karşısında Türk askeri ve Türk ordusu onca tekniğine rağmen tutunamıyordu. Her girdikleri tepelerde özgürlük gerillasın dan çok büyük darbeler almıştır özgürlük gerillası bu gücünü Kürt halkından alıyor. Gerillanın kaybedeceği bir şey yok gerillanın bir tek amacı var; oda halkının özgürlüğü dili ve kültürüdür. Özgürlük gerillası halkı için, Önderliği için savaşıyor. Halkımızdan ve gençlikten beklentimiz serhildan yapmalılar. Düşmanın bu saldırılarını kabul etmemeliler. Özgürlük gerillası Haftanin’de büyük bir mücadele veriyor işgalci Türk ordusunun onca tekniğine rağmen büyük bir direniş ve mücadele veriliyor ve Kürt halkı bunu iyi bilmelidir ki bu mücadele Kürt halkının özgürlüğü için veriliyor düşmanın bunca saldırısı Kürt halkını yok etmek içindir ve bu saldırıları Kürt halkı ve gençliği iyi bilmelidir. Ve halk gerillanın arkasında olmalı katılımlar, sağlamalı Kürt gençliği, gerillaya katılmalı cenga Haftanin’ de yerini almalı Kürt halkı gerillayı tamamlamalıdır. Halk ve gerilla bir olmalı ki faşizmi yıksınlar Kürt gençliği rolünü şehirlerde de oynayabilir faşizme içerden ekonomisini yakabilir, faşizme ait araçları yakabilir, artık Kürt halkı ve Kürt gençliği ayağa kalksın faşizme göstersin Kürt halkının ölmediğini ve ayakta dimdik durduğunu.

Heftanin direnişinin önceki işgal saldırılarından farkı nedir? Düşmanı ve gerillayı anlatan yönleriyle. Modern gerillanın yeni tarzının başarı sırrı nedir?

Türk ordusu kendi tarihinde en büyük operasyonu yürütüyor Haftanin de. Bunun sebebi birincisi; özgürlük felsefesidir. İki; Kürt halkını yok etme isteğidir. Bir tek PKK’yi bitirmek için saldırmıyor. Tüm Kürt halkını yok etmek için saldırıyor ve Kürdistan’ın dört parçasına saldırıyor. Bugün Haftanin’ de yarın Zap, Zagros, Xakurke’ye saldırıyor. Faşizm topyekün bir saldırı yapmaktadır. Bu faşizmin bir ideolojisi, felsefesi olabilir. Ama insanlığı yok etme odaklı bir felsefe ne kadar ayakta tutunabilir ki. Ama gerillanın bir ideolojisi bir felsefesi ve güçlü bir inancı var. İnsanlığı iyileştirmeye dayalı bir felsefedir bu. Ve bu inançla, ideolojiyle, felsefeyle direnişi yükseltiyorlar ve bu direnişi Kürt halkının özgülüğü için ve tüm halklar için yükseltiyorlar. Gerillanın amacı odur ki; bu faşizmi durdursun, köleliği durdursun ve Kürt halkı özgürlüğüne kavuşsun topraklarında özgür yaşasın bugün modern gerillanın dönemi taktiksel eylemler gerçekleştiriyor düşman istihbaratla saldırılarını gerçekleştiriyor ve tüm saldırılara karşı büyük bir titizlikle modern gerilla gizliliği ve aktif eylemleri gerçekleştiriyor. Sayının azlığı ama niteliğin önemi, yaratıcılığı, daha güçlü bir inanca, yaşama odaklı bir tarz esas alınıyor. Hedefi yok edip ama yine de sonuna kadar yaşamak için direnmek ve yaşatmak için savaşmak. Haftanin’ de yüzlerce asker öldü fakat Türk ordusu bunu basın medyasına yansıtmayıp saklıyor ama yalan haber yaparak Haftanin ‘de hiç bir gerillanın kalmadığını söylüyor bu şekilde psikolojik savaş yürütüyor.

Türk özel savaş medyası kayıplarını vermemede ısrar ediyor. Fakat Gerilla TV’nin yayınladığı görüntüler TC’nin kayıplarını bir bir gösteriyor? Bize öyle geliyor ki Gerilla TV’nin verdiği görüntüler düşman kayıplarının bir kısmını veriyor. Çünkü her eylemin kaydını almak zordur diye düşünüyoruz. Siz bu konuda neler söyleyebilirsiniz?

Gerilla Tv yapılan bir çok eylemin görüntüsünü çekip yayınladı fakat bir çok eylemin görüntüsünü koşullardan dolayı çekilemedi ama düşmanın yüzlerce kaybı ve yaralısı vardı fakat hiç bir şekilde Türk faşist devlet bunu basına yansıtmadı. Kürt ve Türk halkını sanki Haftanin de o başarmış gibi kendini göstererek kandırmak istemektedir ama halkımız bu oyunlara gelmemelidir. Onlarca, yüzlerce öldürülen kontranın cenazelerini, isimlerini veriyor da askerlerin isimlerini niye vermiyor. Bakın Türk Ordusu, bilerek sınır hatlarında savaşı sürdürüyor çünkü cenazeleri ancak orada saklayabilirler. Türk askeri her gün ölüm korkusunu ve psikolojisini yaşıyor yanındaki askerlerin cenazelerini görünce çığlık atarak ağlıyorlardı. Türk faşizmi bin yıllardır Kürt tarihine diline, kültürüne saldırıyor ama artık sıra bizde zaten tekniği olmadan bir adım bile atamıyorlar asker koyun sürüsü, keşif çoban gibi başında duruyor. Askerler arazide kayboluyor, tepelerde su yok içsinler. Biz sırtımızda o tepelere su taşıdık zamanında şimdi asker nasıl orada tutunsun. Kobra her gün su getiremiyor, getirince de gerilla vuruyor. Erzak getiriyor gerilla vuruyor. İstediği kadar kayıplarını vermesin kendini kandırmaktan ibarettir. Bu savaşta tek muhatap Önderliktir. Onlar Önderliğin ayağına gidene kadar savaşacağız. Savaşmayı bırakmayacağız. Arkadaşların eylemlerini engellemek için sürekli keşif uçakları dolaşıyor ama gerillanın tarz ve taktiği bu tekniği boşa çıkarıyor.

Sömürgeci rejimin askerliğini yapan savaşmaya mecbur bırakılmış Kürt gençlerine çağrınız ne olacak?

Düşman bugün tek bir şey için saldırıyor; Kürt halkını yok etmek istiyor. İşbirlikçi ve kontralar bunu iyi bilsinler ki sıra onlara da gelecek. Bu operasyona öncülük eden herkese gelecek sıra. Gerilla da unutmak ihanettir. Biz asla bu işgale öncülük eden ihanetçileri unutmayacağız. Askere giden gençlere söylüyorum; gelip kardeşinizin, okul arkadaşınızın, ev arkadaşınız, dostlarınızın katili olmayın. Gerilla; Kürdistan toprağına işgal adına ayak basan herkesten intikam alacaktır. Hesabı muhakkak sorulacaktır sakın unutulmasın. Askere giden Kürt gençleri ya da Türk gençleri ya da Kürdistan ve Türkiye’ de yaşayan her kesimden genç, askere gittiğinizde öldürmek için size bizim dağlarımıza gönderiyorlar. Zaten gelmediğinizde de kışlada ya da alayda ölü ya ada intihar etmiş süsüyle sizi öldürüyorlar. Düşmana öncülük eden, kendini satmış olan Kürtler korucu olanlar, koruculuğu bıraksın kendi gerçeğine özüne dönsünler. Kendi evlatlarına silah uzatmasınlar. Ve Kürt gençliği her yerde gerillaya katılmalı, metropoller de güçlü eylemler yapmalılar. Gün intikam günüdür, halkımızın, Önderliğimizin özgürlüğüne kavuşma günüdür.

Laleş Rênas