ÖZEL – Şêladizê’li Genç: KDP, MİT’in direnişi çürütme politikaları için çalışıyor

ŞÊLADIZÊ – 26 Ocak 2019 tarihinde Şêladizê’li gençler ve halk işgalciliğe karşı serhıldana kalktılar. Şêladizê’li gençler ve halk İşgalci Türk ordusunun üstlerini tamamen yaktılar. Şêladizê’de ki serhıldandan sonra KDP MİT’le beraber Şêladizê’li gençleri tutuklama hamlesi başlattı.

Tutuklamalardan kaynaklı ismini vermek istemeyen Şêladizê serhildanında yer alan bir genç ajansımıza KDP ve MİT politikaları hakında konuştu.

K.M.H ile yaptığımız röportaj şöyle:  

”Ben Şêladizê’de yaşayan bir gencim. Uzun bir zamandır Türk devleti top ve uçaklarla köyümüzü bombalamaktadır. KDP Türk devletine bu konuda yardım etmekte. Çünkü KDP bu işgalcilerin önünü açmış ki topraklarımızda katliamlar yapılıyor. Biz bunu kabul etmedik. Bu işgalciliğe karşı biz serhıldan geliştirdik. Top ve uçaklarla yapılan saldırılar öyle bir noktaya gelmiştiki artık biz bahçe ve tarlalarımıza gidemiyorduk. Rahat bir yaşam yaşamamıza izin vermiyordu. Yaşamımızı daraltıyordu. Biz Şêladizê halkı ve gençliği olarak bunu kabul etmedik ve serhıldan geliştirdik.

KDP Kirli Oyunlarıyla Bizi Kandıramaz 

Şimdi KDP’de gelişen bu serhıldana karşı intikam almak istiyor. KDP bir süredir kirli planlarıyla kadınları, gençleri parayla, iş imkanlarıyla halkımızı direnişten uzaklaştırmaya çalışıyorlar. Zaten bu yeni bir siyaset değil, öncesinde de bizim üzerimizde bu tür siyasetler vardı. Biz Şêladizê gençleri olarak KDP’nin bu kirli planlarını tanıyoruz ve bu oyunlara gelmeyeceğiz. Daha fazla bu planlara karşı duracağız ve kabul etmeyeceğiz. Türk devletinin faşizmine karşı direnmeye devam edeceğiz.

KDP Düşmanın Yok Etme politikası İçin Çalışmaktadır

Şimdi halkımız Türk devletinin işgalciliğinden bahsedemiyor çünkü KDP tarafından tutuklanıyor. Kim KDP’nin kirli oyunlarından bahsederse ya tutuklanmakta ya da işkence görmektedir. Ahlak konusunda da toplum bozulmaya çalışılmakta. Bu tür politikalar halkımızı sessiz duruma düşürüyor. Öyle politikalar yürütüyor ki artık toprağımızdan ve vatanımızdan bahsetmeyelim artık direnmeyelim istiyor. KDP’de bunu istemektedir. Düşman ne istiyorsa KDP’de onu istiyor. Bundan kaynaklı tüm Başur halkına çağrımızdır. Tüm Başur,Bakur, Rojava, Rojhılat ve Avrupa gençliği KDP ve Türk devletinin bu oyunlarına karşı uyanık olması gerekir. Düşmanın bu politikalarını iyi anlamaları gerikir ve bunlara karşı serhıldana kalkmaları gerekir.

MİT İstekte Bulunuyor KDP Pratiğini Gerçekleştiriyor

MİT’in istediğini KDP pratikte gerçekleştiriyor. MİT’in halkımız üzerinde hazırladığı her plan ya da ajanlaştırma faliyetlerini KDP gerçekleştiriyor. KDP’nin görevi budur. Direnişçi halkımız yüzyıllardır işgalciliğe karşı direnmektedir. Şimdi bu direnişi kırmak istemektedir. Bu zayıflatma ve sesizleştirme politikaları en çok MİT eliyle yapılıyor. Pratiğini de KDP hayata geçiriyor. Bundan kaynaklı da biz halkımızı sesleniyoruz. KDP’nin biz gençler, kadınlar, annelerimize, babalarımıza karşı politikalarını iyi tanıyalım. Bunları iyi yorumlamamız gerekiyor. MİT her zaman serhıldan olan yerlerde zayıflık oluşturmak istemektedir.

Maddiyatla Gençleri Çeteleştirmek Ve Halka Karşı Kullanmak İstiyor 

Şimdi de KDP gençleri silahlandırmak ve parayla kendi denetimine almak istiyor. KDP’nin yürüttüğü bu politikalar eskiden beri var. Halkı ve gençleri parayla kendisine bağlamak istiyor. Bu şekilde teslim almak istiyor. Para ve silah ile ajanlaştırmaya çalışıyor. KDP ajanlaştırılmış ve çeteleşmiş bir güç yaratmak istiyor. Ve bu gücü halkımıza karşı kullanmak istiyor. Hiç kimse KDP’nin bu politikalarına gelmemesi gerekir.