Tevgera Ciwanên Şoreşger: Qamişlo olayı provakasyondur

QAMIŞLO – Qamişlo’da Cumartesi (dün) akşamı geç saatlerde kimlikleri henüz tespit edilemeyen bir grup Kürdistan Demokrat Partisi-Suriye’nin (PDK-S) ofisine saldırdı. Kürdistan Bayrağı ve ofis girişine boya ile yazılama yapan saldırgan grubun, ofis kapısını kırdığı ve ofisi yakmaya çalıştığı bildirildi. Saldırının hemen ardından ise kimi parti yetkilileri ve medya kuruluşları, Kuzey ve Doğu Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’ni hedef alan açıklamalarda bulundu.

Suçlamalara ilişkin yazılı açıklama yapan Tevgera Ciwanên Şoreşger, saldırıyla hiçbir bağlantılarının bulunmadığını ve saldırının Kürt birliğini hedef alan bir provokasyon olduğunu vurguladı.

Açıklamada şunlar belirtildi;

“Bilindiği gibi Tevgera Ciwanên Şoreşger öncülüğünde, ‘Mutlaka kazanacağız’ sloganıyla 15 Ağustos Diriliş Günü ruhuyla bir hamle başlattık. İlan ettiğimiz bu hamle, farklı noktalardan birçok genç tarafından gerçekleştirilen kutlamalarla sahiplenildi.

Onlarca genç hamleye destek verdiklerini ve katılacaklarını duyurdu. Hamlemiz, Rojava Kürdistan’da kitlesel kutlamalarla selamlandı. Qamişlo’daki kutlamalarda yer alan ve kimlikleri henüz bilinmeyen bazı kişiler, hamlemizi gölgelemek amacıyla PDK-S’nin ofisine saldırıda bulundu. Kürt birliğine karşı atılan bu adımı provokasyon olarak değerlendiriyoruz. Tüm tarafları bu provokasyona karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Tüm taraflardan, bu saldırıyı hareketimizle ilişkilendirilmemelerini talep ediyoruz.”