Adalet devletten değil HALKTAN gelir!

HABER MERKEZİ

Bir zihniyetten bahsedelim, tecavüz zihniyetinden. Bu zihniyetin, onu taşıyan iki-üç kişinin sözde ceza alması ile biteceğini mi sanıyoruz? Hayır, eğer öyle düşünüyorsak yanılıyoruz. Her gün Kurdistan’da binlercesi yaşanan ve yaşanmaya devam eden, kadınlara yönelik düşman askerleri tarafından tecavüz edilmesi öyle sıradan bir olay değildir. Bu tecavüzcü askerler, Kurdistan’a bunun için gönderilmiş devletin paralı adamlarıdırlar. Artık bu konuda ikna olmamız gerekiyor, karşımızdaki asker ve polisler düşmanlarımızdır.  Lamı cibi yok, düşmanın da iyisi yok. Devlet tarafından ‘Zorunlu doğu görevine’ gönderilirken de, bizlere karşı büyük bir sevgi içinde oldukları için gelmiyorlar. Onlar bizi düşman olarak görüyorlar. Öyle İstanbul’dan, İzmir’den gelip, ‘Kürt çocukları ne iyi, ne güzel, ne de yardımsever’ demekle hiç olmuyor. Karşımızda bir düşman var. Düşman gerçekliğini iyi tanımak gerekiyor. Bu insanlarla yaşadığımız hayatlar çok farklı. Onlar bizleri sömürmek, toprağımızı işgal etmek için, kültürümüzü yok etmek için geliyorlar. Kurdistan’a ilk adım attıklarından çıkana kadar düşmanlık güdüyorlar. ‘Ama onların da iyisi var’ demek saçmalığın ta kendisidir. Düşmanın iyisi yoktur, hele sevgisi hiç yoktur. Bu insanlar bize düşmanlık yapmak adına yetiştiriliyorlar.

En başta dediğim gibi, bizler sadece medyaya yansıyanını biliyoruz, ki bunların fotoğrafları bile, düşman olduklarını kanıtlamaya yetiyor. Düşmanın hedefi olmak için PKK’li olmaya gerek yok, Kürt kimliğini taşıman yeterlidir. Özellikle genç kadınlarının bu derecede hedef alınması, duygusal yakınlık adı altında fiziki ve psikolojik her türlü şiddete maruz bırakılması bundandır.

Neredeyse bir aydır gündemde olan tecavüzcü uzman çavuş Musa Orhan’ın yandaş medya tarafından, bu kadar tepki aldıktan sonra gündeme getirilmesi ve tutuklama kararı çıkartılması sizi yanıltmasın, bu tutuklama kararı halkın tepkisini azaltma amaçlı yapılmıştır. Bu zamana kadar gündemlerinde yokken şimdi aniden gündeme gelmesi bundandır. Tecavüzcü uzman çavuşun yakalanması Kürt halkının öfkesini azaltmak, ‘Bakın biz sizin de devletiniziz’ demek içindir. Ama biz çok iyi bilmeliyizki karşımızdaki bizim düşmanımızdır, tarihsel düşmanımız. Eski düşmandan dost olmaz!

Kurdistanlı genç kadınlar, gençler, çocuklar, yaşlılar, anneler, babalar bunun farkında olmalıdır. Düşman olarak geliyorlar ülkemize. Onlar bize düşmanlık güderken, ülkemizde yaşamalarına izin vermemeliyiz. Bizler bu toprakların kadim halkı olarak, topraklarımızı işgale gelen, namusumuz olan topraklarımızdan tutalım, çocuk, kadın, yaşlılarımıza, değerlerimize el uzatan her Türk ve ailesi de bizim hedefimiz olmalıdır.

Şiirde dediği gibi;

“Senin anan değil

Onun anası ağlasın

Onun yavuklusu yaksın

Gidip de dönmeyinin ağıdını

Onun kardeşi tutsun yasını

Yasak bir sözcüktür kavgada

Ve anlamsız

Acımak.”

Axin Mahir Dicle