”Harekete Geç” kampanyası kapsamında gençlik buluşması

MUŞ – Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Gençlik Meclisi, Malazgirt ilçesinde “Özgür bir gelecek inşa emek için hep birlikte harekete geç” kampanyası kapsamında HDP Malazgirt ilçe binasında gençler ile bir araya geldi. “Özgür bir gelecek inşa etmek için hep birlikte harekete geç! “ Tacize, tecavüze karşı kaybettirilen genç kadınlar için harekete geç!” pankartlarının takıldığı şölene HDP Muş milletvekilleri Şevin Coşkun ile Gülistan Kılıç Koçyiğit, HDP il ve ilçe yöneticileri yanı sıra çok sayıda genç katıldı. Şölen mücadelede hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başladı.

‘ORTADOĞU’DAKİ SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İMRALI’DAN GEÇİYOR’

HDP Gençlik Meclisi adına basın metnini okuyan HDP Malazgirt İlçe Eşbaşkanı Fatma Özkan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecride değinerek “Türkiye ve Ortadoğu’daki sorunların çözümü İmralı Adasından geçmektedir. Derhal halkların önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılmalı ve görüşmeler sağlanmalıdır. Abdullah Öcalan şahsında Kürt toplumu, tarihi, ekolojisi, dili, ülkesi ve siyaseti üzerinde bu tecridi devam ettirmek isteyen AKP-MHP rejimi ve uluslararası emperyalist devletler Kürt toplumunu ve gençliğini sildirmek, bastırmak, kimliksizleştirmek istemektedir” dedi.

‘ZAFER GENÇLİK RUHUYLA BİZİM OLACAK’

Kürt gençlerini hedef alan kültürel, ekonomik, toplumsal ve siyasal saldırılara karşı mücadele hattını genişleterek örmeye devam ettiklerinin altını çizen Özkan, “Gençlerin mücadele ruhundan korkan iktidar, gençleri kendisine itaat etmesini istiyor. Topluma ve gençliğe dağıtılan uyuşturucu, fuhuş, asimilasyon, kadın katliamları, siyasi darbeler, kayyumlar, emek sömürüsüne karşı sokakta, caddelerde, mahallede, lisede, üniversitede, evde, fabrikalarda, tarlalarda ve bulunduğu tüm alanlarda harekete geçmeye çağırıyoruz. Gençliğin öz gücü ve dinamizm ile ortak mücadele hattı içinde faşist iktidara karşı kararla hep birlikte son vermeye ve harekete geçerek faşizmi yıkmaya çağırıyoruz bizler HDP gençlik Meclisi olarak gençlik ruhuna güveniyoruz bu yola böyle koyulmuşuz gençlik ruh ile zafere gitmek istiyoruz. Zafer gençlik ruh ile bizim olacaktır” diye konuştu.