Kürt gençlerinin gerilla saflarına katılımı sürüyor

AMED – Türk devleti ve havuz medyası özel savaş politikalarıyla Kürt gençlerinin Kürdistan dağlarına, gerilla saflarına katılmasını engellemeye çalışıyor.

Özellikle son birkaç yılda Kuzey Kürdistan ve Türkiye’den gerillaya katılımların durdurulduğunu ve var olan gerilla sayısının günbegün azaltılarak tasfiye edileceğini öne sürüyor. Türk devleti ve havuz medyasının bütün özel savaş uygulamalarına karşı Kürt gençleri gerillaya akın bu politikadan sonuç alamadığını gösteriyor.

Gerilla saflarına Amed’den katılan Agit Çiya ile Piro Çiya, ANF’ye konuştu.

‘DAĞLAR SÜREKLİ ULAŞMAK İSTEDİĞİM HAYALİM VE UMUDUMDU’

Gerilla Agit Çiya: Adım Agit Çiya’dır. Neden Çiya derseniz; faşist Türk devletinin Kürt gençleri üzerinde özel savaş uygulamasına, fuhuş, uyuşturucu vb. uygulamalarla gençlerin gerillaya katılmasını engellemesine ve ‘gerillaya katılım olmuyor’ demesine bir cevaptır. Dağlar her zaman içimde büyüyen, sürekli ulaşmak istediğim hayalim ve umudumdu. Dağlarda olmak, dağlarda yaşayanlarla yaşamak, dağlarda özgürlüğe ulaşmanın adıdır Çiya. Bu yüzden adımı Agit Çiya yaptım.

Son dönemde Kürt gençleri üzerinde ağır bir özel savaş uygulanıyor. Gençlerin katılmasını engelleme, gençlerin algısını farklı yere çekme durumları oluyor. Faşist Türk devletinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Katılım olmuyor, sayısı azdır, gençlerin yoğunlaşması orada değil” vb. iddialarda bulunuyor. Bunların hepsi yalandır. Biz bunun yalan olduğunu hayalimiz olan gerillaya katılarak gösterdik.

Son günlerde Heval Murat Karayılan’ın profesyonelleşerek gerillaya katılma üzerine bir değerlendirmesi vardı. Katılımımız o değerlendirmeye, çağrıya ve davete de bir cevaptır aslında. Düşman, katılmamamız için çok ağır baskılar uyguluyor. Fakat düşmanın oluşturduğu bu baskılara boyun eğmeyip, düşmanın boşluklarından yararlanarak şu anda gerilla saflarındayız.

‘DAĞ GİBİ DURARAK, DÜŞMANA CEVAP OLACAĞIM’

Gerilla Piro Çiya: Adım Piro Çiya. Ben de dağlara olan özlemimden dolayı Çiya ismini aldım. Yaşamımda, pratiğimde bir dağ gibi durarak, düşmana cevap olarak bunun gereğini yapacağıma inanıyorum…

Düşmanın yönelimleri, engellemeleri katılımımızı zorlaştırsa da en son Heval Murat Karayılan’ın profesyonelce katılım perspektifine iyice yoğunlaşıp, düşmanın boşluklarını iyi değerlendirdik. Ve özgür alanlara, bulunmamız gereken, ait olduğumuz alanlara, arkadaşlarımıza, yuvamıza, çiyalarımıza kavuştuk. Bu bizleri mutlu ediyor. Düşmanın tüm engellemeleri, katılımımızla boşa çıktı.

Elbette katılımımız sadece bizimle sınırlı değildir. Özellikle Amed’den, Kürdistan’ın başkentinden gelmemiz ve oradaki gençlerin yoğun katılım isteği bizleri mutlu ediyor. Yoğun bir katılım isteği olsa da istek çabayla birleşince hedefine, amacına ulaşacaktır.

Kürt gençlerine, Kürdistan gençlerine, Türkiye gençlerine çağrımızdır: Engellemeler, baskılar her ne kadar yoğun olsa da düşmanın boşlukları çoktur. Önemli olan profesyonelce yoğunlaşıp bunu pratikleştirmek, çaba ve fedakarlık sergilemektir.

Kaynak: ANF