Gençliğin öfkesi Marsilya’da sokaklara taştı

MARSİLYA – Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecrit durumunu gündemleştirmek ve özgürlüğüne dikkat çekmek isteyen TCŞ aktivisti gençler, Fransa’nın Marsilya kentinde bir yürüyüş gerçekleştirdi. Çok sayıda gencin katıldığı yürüyüşte Türk devletine karşı büyük bir öfke hakimdi.

26 Ağustos akşam saatlerinde ‘Bi Hev Re Serhildan’ hamlesi kapsamında Belle de Mai’de bir araya gelen gençler, buradan yürüyüşe başladı. Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecrit durumunu protesto etmek ve dikkat çekmek isteyen gençler, Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın siluetinin çizildiği ve üzerinde ‘Bi Hev Re Serhildan’ yazan pankartın arkasında bayrak ve posterlerle yürüdü. Şehir içerisinde yapılan yürüyüşte Fransızca ve Kürtçe sloganlar ile Türk faşizmi protesto edilirken Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne dikkat çekildi. Sarı, kırmızı ve yeşil renkli dumanların görsel farklılık yarattığı yürüyüşte gençlerin öfkesi atılan sloganlara da yansıdı.

Ana cadde ve ara sokaklarda yapılan yürüyüşün ardından şehrin meydanında yürüyüşü sonlandıran gençler burada kısa bir açıklama yaptı. Türk devletinin Heftanîn ve Rojava’ya dönük işgal saldırıları ve KDP işbirliğini kabul etmeyeceklerini belirten gençler, gündemden düşürülmeye çalışılan Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziksel özgürlüğünü sağlama konusunun gençliğin en asli gündemi olduğunu belirttiler. Tüm gençliği ‘Bi Hev Re Serhildan’ hamlesi çerçevesinde örgütlenme ve eyleme çağıran gençler, 5-11 Eylül tarihlerinde Hannover’den başlayacak olan Uzun Yürüyüş eylemine de katılım çağrısında bulunarak eylemlerini noktaladı.

Uzun Yürüyüş için geri sayım başladı