Yurtsever Gençlik Dergisi tekrardan aramızda

HABER MERKEZİ – Kuzey Kurdistan’da uzun yıllar yayın yapan “Yurtsever Gençlik Dergisi” yeniden yayın hayatına başladı. 2016 yılından bu yana yayın hayatına ara veren dergi, Temmuz-Ağustos sayısı ile dijital olarak yayınlanıyor.

Derginin Editör yazısında “2016 yılının yaz mevsiminde özel bir sayıyı yayınladıktan sonra bu güne kadar onlarca arkadaşımız düşman tarafından tutuklandı. Bundan kaynaklı okuyucularımıza ulaşamadık. Bundan böyle devamlı bir şekilde fikir ve duygularımızla sizlerle olacağız”

Derginin editörleri bu sayıda 14 Temmuz direniş ruhu ile 15 Ağustos Atılımına ilişkin önemli yazılar sunuyor.

Kürtçe ve Türkçe yazıların yer aldığı dergide ideoloji, araştırma, kültür-sanat, anı ve perspektif yazıları bulunuyor.

Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın 1998 yılında yaptığı çözümlemelerinden derlenen ve “Yurtseverliğe dayanamayan bir kişinin insanlık anlayışı sonsuz umutsuzluktur” başlığıyla yayımlanan yazıda yurtseverlik konularını irdeliyor.

Dergide Kuzey Kurdistan ve Türkiye gençliğinin örgütlenmelerine ilişkin aylık perspektif yazıları da bulunuyor. Komalên Ciwan Koordinasyon Üyesi Lêgerîn Artemêtan’ın Kürdistan gençliğinin dönem görev ve sorumluluklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu özel röportaj da genç okurların ilgisini çekmesi beklenen bir diğer yazı olarak Temmuz-Ağustos sayısında yer alıyor.

Yurtsever Gençlik Dergi Komitesi ayrıca bir tanıtım videosu da hazırlayarak okurlarına derginin bu ayki içeriğini görsel bir şekilde tanıttı.

Dergiye şu adresler üzerinden kolaylıkla ulaşılabilirsiniz

https://www.ciwantv.com/category/yurtsevergenclik/
https://www.yumpu.com/user/yurtsevergenclik
https://issuu.com/yurtsevergenclik
https://drive.google.com/file/d/1wFeftoWtFygmkx0LtcMVucqwGPV74_wf/view?usp=sharing