“15 Ağustos ruhuyla birlikte başkaldır” şiarıyla gençlik Kassel’de eylemde

KASSEL – Almanya’nın Kassel kentinde bir araya gelen Kürdistanlılar, gençlik hareketleri Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Têkoşer öncülüğünde öncülüğünde yapılan yürüyüş ile 15 Ağustos Diriliş Bayramı’nın 36.yılını kutladı.

“Bi Rihê 15ê Tebaxê Bi Hev Re Serhildan (15 Ağustos Ruhuyla, Birlikte Başkaldır) şiarıyla düzenlenen yürüyüş, saat 16’da Halit meydanında halkın toplanması ile başladı. Kent merkezinde Kürtçe marşlarla düzenlenen yürüyüşün önünde, Êzidî Toplum Koordinasyonu ve KCK Yürütme Konseyi Üyesi Zekî Şengalî (İsmail Özden) ve 15 Ağustos Devrimci Atılımı’nın komutanı Agit (Mahsum Korkmaz) posterlerinin yer aldığı ve Kürtçe “15 Ağustos kutlu olsun – Bi Hev Re Serhildan” yazılı pankart taşındı. Yürüyüş sırasında Almanca bildiri de okunurken, Türk faşistleri tarafından yürüyüş provoke edilmek istendi. Gençliğin karşı koyuşu ve polisin araya girmesi ile engellenen provokasyon sonrası yürüyüş daha da coşkuyla devam etti.

Eylemciler Opern meydanına vardığında burada kısa bir miting düzenlendi. Yaklaşık 2 saat süren eylem, halaylarla son buldu.