Londra’da gençlik “Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla Diriliş Bayramı’nda alanlardaydı

LONDRA – 15 Ağustos Devrimci Atılımın 36.yılı, İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Kürt gençleri tarafından yapılan bir yürüyüş ile kutlandı.

15 Ağustos akşam saatlerinde bir araya gelen gençler, Londra’nın en kalabalık caddelerinden olan Haringey caddesinde yürüyüşe başladı. Halklar Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve KCK, YPG flamalarıyla yolu trafiğe kapatarak yürüyüş yapan gençler, İngilizce ve Kürtçe sloganlarla 15 Ağustos Devrimci Atılımını kutlarken, sömürgeci Türk faşizmini protesto ettiler. Renkli dumanların da kullanıldığı yürüyüşe cadde üzerindeki kişiler ve araçlar da alkış ve kornalarıyla gençlere destek verdi.

Yaklaşık yarım saat süren yürüyüş, Wodgren tren istasyonu önünde kısa bir miting ile son buldu. TCŞ aktivisti Munzur Dersim yaptığı açıklamada, gençlik olarak öncülük ruhuna yeniden sahip çıkacaklarını, bulundukları tüm alanlarda mücadele ederek faşist düşmanı yeneceklerini belirtti. Bi Hev Re Serhildan hamlesine de değinen Dersim, tüm Kürt ve enternasyonalist gençleri hamle etrafında birleşmeye ve faşizmi yıkmaya çağırdı.

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesi selamlandı

“Bi Hev Re Serhildan” hamlesine katılımlar her geçen gün artarken, son olarak Londra’da yaşayan Kürt gençleri hamleye katıldıklarını duyurdu.

Bi Hev Re Serhildan yazılı pankartın arkasında Kürtçe’nin Kurmancî ve Soranî lehçelerinde, İngilizce ve Türkçe yaptıkları açıklamada, emperyal güçlerin desteklediği Türk devletine karşı direnişi bir görev olarak gördüklerini söyleyen gençler, bu temelde TCŞ ve TEKO-JIN’in başlatmış olduğu “Bi Hev Re Serhildan” hamlesine katıldıklarını ifade etti.